Over ons onderwijs
Over Daltononderwijs

Afscheid Groep 8

Als voor de kinderen van groep 8 het afscheid van de Daltonschool en de overgang naar het voortgezet onderwijs nadert ondernemen we een aantal specifieke activiteiten.

Droomberoep

Een langlopend project is dat van het “Droomberoep”. De kinderen kijken naar de toekomst en omschrijven deze voor en over zichzelf. Het verhaal wordt ondersteund met professionele foto’s. Het resultaat krijgen de kinderen op de afscheidsavond in de vorm van een jaarboek.

Op kamp

Rond mei/juni gaan we een week op kamp. Dit kamp is gericht op spel en samenwerking. Plezier en ontspanning gaan hand in hand met spanning en ontdekking. Het kamp is voor de kinderen een mooie afsluiting van de basisschoolperiode.

Musical

De laatste weken neemt de voorbereiding van de afscheidsavond en met name de musical een grote plaats in. Toneelspel, zang en dans moeten tot een uitvoering worden samengesmeed. De verschillende talenten van de kinderen komen hier ruimschoots aan bod.
Tijdens de afscheidsavond kijken we terug op 8 jaar Daltononderwijs en brengen de kinderen een musical aan hun ouders en leerkrachten. Daarna volgt nog een uitbundig dansfeest en een vaak emotionele afsluiting.

Print