Nieuws
Activiteiten

Uit de school geklapt 341

Agenda

9 oktober        Jaarvergadering oudervereniging
10 oktober      Atletiekdag groepen 7/8 
16 oktober      Theatergroep Krekker
17 oktober      Spring-er-es-in-showEinde project
18-26 oktober Herfstvakantie
3 november     Ouderavond groep 7 Weerbaarheid
9 november     Haaswijk kindertheater

Hutspot

Hartelijk dank aan alle noeste koks en kokkinnen, opscheppers en afwassers. De kinderen hebben gesmuld en het was school op!

Jaarverslag Oudervereniging

Op de website staat onder "Ouders"  daarna "Hulp van ouders op school" "Oudervereniging" het jaarverslag 2013/2014. U ontving al een uitnodiging voor de jaarvergadering.

Ouderavond groep 7

Vandaag kregen de kinderen van groep 7 een uitgebreide uitnodiging voor de ouderavond van 3 november mee. Van harte aanbevolen!

Sportdag

De sportdag was, dankzij de hulp van een heel grote groep ouders, een succes. Er vielen wat druppels, maar daar hebben de kinderen niets van gemerkt.
Naar aanleiding van de hardloopwedstrijden, waarbij de eerste drie aankomenden een medaille kregen, kregen we wat opmerkingen van ouders. Zij stelden voor alle kinderen een vaantje te geven, of een medaille. Alle kinderen deden toch immers hun best.
Dat is waar, maar kinderen leren omgaan met winst en verlies is een nog veel waardevoller ding dat een vaantje of medaille. We zagen kinderen die verbaasd waren dat ze anderen voor moesten laten gaan. Maar ook kinderen die ontdekten dat ze iets konden dat ze niet van zichzelf wisten. 

Klassenouders

Voor de groepen  3a en 6a zijn we nog op zoek, deze groepen hebben nog geen enkele klassenouder. Groep 1/2a en 5a hebben er maar 1. Dus, er is nog gelegenheid te over om actief te worden op school!

Inspectierapport

Na in maart te zijn beoordeeld door de Nederlandse DaltonVereniging, kwam in juni de RijksInspecteur van het Onderwijs langs. Inmiddels is zijn rapportage ook binnen. We zijn er blij mee! Binnenkort te zien op de website van de Rijksinspectie.

Zoen en zoef

In de herfstvakantie wordt de stoep voor de scholen door de gemeente aangepast in een zogenaamde Zoen- en Zoefstrook. Dat betekent dat men er kan stoppen, maar niet kan parkeren. Dan zet men alles erachter vast. We proberen een goede en vooral veilige doorstroming van het verkeer te bewerkstelligen. Het wordt er overzichtelijker door en dat is voor de kinderen veiliger.

Buurtvereniging Haaswijk en DeMorsebel presenteert:

Diabolo Huub’s kindershow door Huub Cooijmans Entertainment.
Huub biedt een gevarieerd en uniek programma, waarbij de interactie met de kinderen voorop staat. In deze voorstellinglaat Huub een aantal spetterende acts zien, zoals de jongleer act (evt. metbrandende fakkels) en zijn beroemde diabolo act (waarmee hij verschillende keren op tv is geweest en prijzen heeft gewonnen). Natuurlijk wordt er ook veelgegoocheld, waarbij het lijkt alsof er van alles misgaat. Maar met behulp vande kinderen komt het toch allemaal weer goed en wordt het onmogelijke mogelijk!
Informatie
Familievoorstelling
Zondag  9 november, 15.00 uur  
Locatie: Daltonschool ( JanWolkerslaan 18 2343 BK Oegstgeest )
Leden van de buurtverenigingHaaswijk en de Morsebel gratis toegang
Niet-leden € 5,=
Duur: 45 minuten
Buurtvereniging: www.bvhm.nl

Nog meer nieuws van de Buurtvereniging

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Sinterklaas op bezoek krijgen….. Misschien wordt deze droom voor veel kinderen wel werkelijkheid dit jaar. De buurtvereniging wil leden van de buurtvereniging de mogelijkheid geven Sinterklaas in de eigen woonkamer te ontvangen voor een kort bezoek op 5 december. 
Als je belangstelling hebt in een bezoek van de Sint stuur dan vóór 14 oktober een berichtje naar organisatie@bvhm.nl   
Sinterklaasfeest 2014 zou zo maar hét feest kunnen worden om nooit te vergeten!

Print