Uit de school geklapt 342

Agenda

18-26 oktober Herfstvakantie
27 oktober       Week praktische verkeerslessen
3 november     Ouderavond groep 7 Weerbaarheid
5 november     Nationaal School Ontbijt
9 november     Haaswijk kindertheater
10 november  OR/MR
26 november  Rapportavond
1 december    Rapportavond

Waterpokken

In de kleutergroepen is waterpokken geconstateerd

Ouderhulp

Op de website (onder Ouders: ouderhulp gevraagd) vindt u de ouderhulpbrief. We willen u vragen deze in te vullen en zo uw hulp aan te bieden. Van harte aanbevolen! Inleveren kan bij de groepsleerkrachten.

Foto's Krekker

Theatergroep "Krekker" speelde vandaag voor onze kinderen. Veel foto's van deze vrolijke voorstelling op de website. 

Actie voor het WereldNatuurFonds

De actie voor de olifanten van het WNF heeft €  75,90   opgeleverd. Mooi dat de kinderen uit groep 6 daar zelf mee kwamen. Het wordt op de rekening van het WNF gestort.

"Feest" in de godsdienstles

Ook in de GVO-lessen aan de deelnemers in de groepen 6 en 7 wordt aandacht besteed aan het thema van de Kinderboekenweek: Feest.
Zo gaf Pieternel Kamphuis informatie over religieuze feesten bij de geboorte van een kind, zoals doop en besnijdenis. Vervolgens werd het joodse feest bij de overgang kindertijd/volwassenheid (bar/bat mitswa) vergeleken met het katholieke vormsel. De kinderen kregen o.a. uitleg over de meegenomen gebedskleding van volwassen joden. Afgelopen week keken ze naar een filmpje over een hindoestaanse bruiloft. Na de herfstvakantie worden in de groepen 7 diverse lichtfeesten met elkaar vergeleken: Divali, Chanoeka en Kerstmis'.

Ouderschapsverlof

Juf Dana van groep 6a gaat na de herfstvakantie op de woensdag van haar ouderschapsverlof genieten. Gelukkig neemt juf Angela deze dag erbij. Afspraken voor gesprekken liefst op donderdag en vrijdag.

Sponsors gezocht

Onze schoolsportshirtjes zijn erg verouderd en de school heeft helaas geen geld om nieuwe shirts te kopen.
Daarom zoeken wij sponsors. Aan de achterkant komt het schoollogo en uw bedrijfsnaam kan eventueel op de voorkant gedrukt worden.
Informatie kunt u opvragen bij Theo Caspers. Wie helpt ons uit de brand!!

Zoen en zoef

In de herfstvakantie wordt de stoep voor de scholen door de gemeente aangepast in een zogenaamde Zoen- en Zoefstrook. Dat betekent dat men er kan stoppen, maar niet kan parkeren. Dan zet men alles erachter vast. We proberen een goede en vooral veilige doorstroming van het verkeer te bewerkstelligen. Het wordt er overzichtelijker door en dat is voor de kinderen veiliger.

Wetenschapsdag "Maak kennis in het LUMC"

Zondag 26 oktober is er weer een Wetenschapsdag in het LUMC. Tussen 12 en 17 uur is iedereen van harte welkom in de Central hal, op het Boerhaaveplein en het Leidse Plein. Ook het anatomisch museum is dan open.

Kleuters en computers: een eigen yurls-pagina

In de kleutergroepen hebben alle kleuters inmiddels kennis gemaakt met onze nieuwe computers: de chromebooks. Het is nog best even wennen want ze zijn klein en supersnel. 
De kleuters hebben een eigen startpagina. Deze pagina bevat een aantal vaste en een aantal wisselende links. De vaste onderdelen zijn de links naar Woordenschat, Wereld in getallen en I-pockets (Engels).
Het wisselende gedeelte kunt u ook thuis met uw kind openen en sluit aan bij de projecten in de klas. U komt er via: dsokleuters.yurls.net . 
 Vragen hierover of thuis geen computer?
Kom dan gerust een keer na schooltijd in de klas kijken. 
 

"Spulletjes"

De kleuterleerkrachten zien steeds vaker dat kinderen met allerlei "spulletjes" op school komen. Dit geeft door de dag heen veel gedoe. Dus, a.u.b. geen spullen meegeven.

Fijne vakantie

We wensen alle kinderen een fijne vakantie, met mooi weer, zodat ze lekker buiten kunnen spelen.