Uit de school geklapt 344

Agenda

1 december  Rapportavond
2 december  Ouderraad
4 december Teamvergadering
5 december Sinterklaas (continu tot 14.00 uur)
8 december Ombouwavond (19.00 uur)
9 december Kaarsen maken (alle groepen)
15 en 16 december Kerststukjes
17 december Kerst spring-er-es-in
18 december Kerstviering van 17.45-19.00 uur 19 december 12.00 Kerstvakantie

Zwarte Pieten lieten sporen achter

Met heel veel hulp van de klassenouders hebben de Zwarte Pieten er weer een hele leuke ochtend van gemaakt voor onze kinderen. Sommige leerkrachten veranderden behoorlijk van uiterlijk! Bedankt! (zie ook fotowebsite)

Nieuwe kleutergroep

Per 1 februari starten we een groep met alleen jongste kleuters, dat geeft ons de gelegenheid om voor een goede, veilige start te zorgen. Alle kinderen die na 1 november 2014 geplaatst zijn zullen naar deze nieuwe groep gaan plus een klein aantal kleuters die al wat langer op school zitten.. Zo zorgen we er voor dat de groepen niet te  groot worden en er voldoende aandacht mogelijk is. De nieuwe groep wordt begeleid door Nicky Schönfeld.

Mindfulness

De komende anderhalf jaar zullen vijf leerkrachten worden opgeleid tot mindfulnesstrainer. Kinderen krijgen heel veel prikkels te verwerken. Om je goed staande te kunnen houden in deze tijd is het prettig als je jezelf kunt ontspannen en vaardigheden kent om een hoofd vol gedachten tot rust te brengen. Afgelopen maandag werden de groepen 4 en 6 bezocht door een Thaise monnik die een aantal kinderen al verbaasd over zichzelf deed staan. Door middel van concentratie- en ademhalingsoefeningen werden de kinderen heel rustig en ontspannen. We gunnen dat de kinderen vaker. (zie ook fotowebsite)

Kleuters en computers: een eigen yurls-pagina

In de kleutergroepen hebben alle kleuters inmiddels kennis gemaakt met onze nieuwe computers: de chromebooks. Het is nog best even wennen want ze zijn klein en supersnel.  De kleuters hebben een eigen startpagina. Deze pagina bevat een aantal vaste en een aantal wisselende links. De vaste onderdelen zijn de links naar Woordenschat, Wereld in getallen en I-pockets (Engels). Het wisselende gedeelte kunt u ook thuis met uw kind openen en sluit aan bij de projecten in de klas. U komt er via: dsokleuters.yurls.net .  Vragen hierover of thuis geen computer? Kom dan gerust een keer na schooltijd in de klas kijken. 
 



8 december en 15 december: Inloopbijeenkomst over zorg, jeugdhulp en werk vanaf 2015

 
De samenleving verandert. De wetgeving op het gebied van jeugdhulp, zorg en werken en inkomen verandert mee. U weet waarschijnlijk dat hulp en ondersteuning op die gebieden vanaf 1 januari de verantwoordelijkheid van de gemeente is. Daarbij hoort u veel over ‘eigen kracht’. Wat betekent dat precies? En hebben de veranderingen effect op uw persoonlijke situatie? Iedereen die daar vragen over heeft is op 8 en 15 december van harte welkom bij de inloopbijeenkomst van de gemeente. 
Loop binnen 
Maandag 8 maart 2014 tussen 20.00 en 21.30 uur 
Gemeentehuis Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13 
  Maandag 15 december 2014 tussen 15.00 en 16.30 uur 
Van Wijckerslooth (Marente), Van Wijckersloothplein 1 
 
Stel uw vragen 
Elk thema heeft een eigen ruimte waar medewerkers van de gemeente en medewerkers van instellingen in Oegstgeest aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. Soms vraagt uw vraag meer tijd en een verdieping in uw situatie. Een medewerker geeft u dan aan een contactformulier in te vullen, waarna u later wordt gebeld om uw vraag verder te bespreken. 
 Aanmelden is niet nodig. U kunt binnenlopen tussen de genoemde tijdstippen. Heeft u vragen over de bijeenkomst? Bel dan met de gemeente Oegstgeest via 14071 tussen 09.00 en 12.00 uur of stuur een e-mail naar info@oegstgeest.nl. 
 www.oegstgeest.nl/meervoorelkaar