Nieuws
Activiteiten

Uit de school geklapt 348

Agenda

5 maart Open dag
6 maart Wintertoernooi groepen 7-8
12 maart Spring er es in show
15 maart Haaswijk kindertheater
17 maart Voorbeeldles Godsdienst in groep 4a
18 maart Nationale Daltondag
18 maart Verkiezingen
18 maart Boomplantdag met groep 6 in actie
19 maart Rapportavond
24 maart Rapportavond
26 maart Groepen 7/8 naar Nemo
1 april Voetbaltournooi groepen 7/8
3 april Paasontbijt

Gezocht, notaris

I.v.m. het wijzigen van de statuten is de ouderraad op zoek naar een notaris die voor een vriendschappelijke prijs zou willen helpen de statuten op goede wijze te laten passeren. Bent u notaris of heeft u een notaris binnen uw familie of vriendenkring die de ouderraad hierin wil steunen, neem dan contact op met Chantal Weissbach (voorzitster ouderraad, chantal.weissbach@hotmail.com ) of Edwin Quinten (secretaris ouderraad, equinten@xs4all.nl).
Vriendelijke groet,
De ouderraad.

Open dag

Aaanstaande donderdag is de school van 9.00 uur tot 12.00 uur en 's avonds van 19.00 uur tot 20.30 uur open voor belangstellenden. Zegt het voort!

Rapporten

Op donderdag 19 maart en dinsdag 24 maart as. worden de vorderingen van de kinderen tijdens de 10-minutengesprekken besproken. In de groepen 1 en 2 gebeurt dit zonder rapport. In 3 t/m 7 met het rapport erbij.Groep 8 heeft de adviezen pas besproken en hebben nu geen 10 minutengesprek. De rapportavonden zijn van 18.00 uur tot 21.00 uur. Broertjes en zusjes worden telkens met 10 minuten wisseltijd ingeroosterd. De rapporten worden 2 dagen voor de rapportavond mee naar huis gegeven. Ze zijn dan eerst met de kinderen besproken. U neemt het rapport op de rapportbespreking weer mee. De rapportavonden starten in principe om 18.00 uur. Soms, vooral bij de grotere groepen, zullen de leerkrachten u eerder uitnodigen of een aparte afspraak met u maken. Bent u niet in staat op een van de avonden te komen, dan kunt u een mailtje sturen aan directie@daltonschooloegstgeest.nl voor vrijdag 6 maart 15.00 uur. Geef U a.u.b. aan welke avond u wel in staat bent te komen. Wilt U a.u.b. geen verzoektijden invullen? U ontvangt de uitnodiging met datum en tijd. Graag de volgende gegevens in de mail zetten:
Naam ouders, naam kind(eren), groep(en) kan alleen op donderdag 19 maart/dinsdag 24 maart op rapportavond komen.

Repaircafé Oegstgeest

Hulp bij het repareren van dingen waar je aan gehecht bent
Wat een plezier is het om een kapot ding weer gemaakt te krijgen. Om iets waar je aan gehecht bent, opnieuw te kunnen gebruiken. Soms kun je het zelf repareren, soms is hulp van een handige dorpsgenoot nodig. Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest helpen zaterdag 28 februari bij het gratis herstellen van dingen die thuis kapot gingen maar te mooi zijn om al weg te gooien. Van 10.00 tot 13.00 uur kan iedereen terecht in de Grote Zaal van woonzorgcentrum Rustenborch en verpleeghuis Van Wijckerslooth, Van Wijckersloothplein1 in Oegstgeest.
Bij het Repair Café krijgt iedereen gratis en deskundig hulp bij het maken van allerlei kapotte spullen: elektrische apparaten, meubels, kleding en textiel, fietsen, computers en alles wat daarbij hoort, speelgoed, dingen van metaal, kunststof, keramiek en hout. Dat is goed voor het milieu en beperkt de afvalberg.
Opnieuw repareert voormalig juwelier Dick Silvius niet-digitale uurwerken. Hij stelt bij benadering de waarde vast van sieraden, goud en zilver en vertelt uit welke edelmetalen ze gemaakt zijn. Deze keer doet ook goud- en zilversmid Yvonne Verbeek mee. Zij voert eenvoudige reparaties uit aan sieraden, goud en zilver.
Meer op www.repaircafe.nl/oegstgeest, facebook, twitter

Buurtvereniging Haaswijk en De Morsebel presenteert:

Voorstelling Rok & Bloes van Wijs
Tijdens deze voorstelling speelt Wijs verschillende eigen liedjes en laten zij kinderen kennismaken met verschillende muzieksoorten en muziekstijlen. Hoe klinkt het? Waar komt het vandaan? Welke typische kenmerken horen bij de muziekstijl? Ook laat Wijs tussen de liedjes door niet-alledaagse instrumenten zien en horen.
Alle liedjes hebben ze zelf geschreven. Zij spelen allerlei verschillende muziekstijlen. Daardoor ontstaat er een dynamisch programma dat nooit verveeld.
Instrumenten: accordeon, concertina, saxofoon, udu, mandoline, ukelele, elektrische en akoestische gitaren, blokfluit (nee, dat is niet suf), bas en contrabas.
Informatie
Leeftijd 4 jaar en ouder
Zondag 15 maart, 15.00 uur
Locatie: Daltonschool ( Jan Wolkerslaan 18 2343 BK Oegstgeest )
Leden van de buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel gratis toegang
Niet-leden € 5,=
Duur: 60 minuten
Buurtvereniging: www.bvhm.nl
Print