Nieuws
Activiteiten

Uit de school geklapt 351

Agenda

18 mei  Fotograaf Droomberoep groep 8
21 mei Schoolfotograaf
21 mei Praktisch Verkeersexamen groep 7
28 mei Medezeggenschapsraad
29 mei Groepen 7 en 8 Haltles Online Veiligheid
15-19 juni Kamp groep 8

Schoolfotograaf

Aanstaande donderdag is de schoolfotograaf in school om alle kinderen en groepen te fotograferen tegen een lichte achtergrond. Broertjes en zusje van buiten de school kunnen tussen 12.00 en 13.00 uur worden gefotografeerd. Vanaf maandag ligt er een lijst op de tafel bij de keuken om de kinderen in te schrijven.

Avond-4-daagse

Alvast in de agenda: avond-4-daagse van 8 t/m 11 september

Themabijeenkomst: de invloed van voeding op gedrag

 Op donderdagavond 18 juni organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een bijeenkomst over de invloed van voeding op gedrag.

 Wat hebben kinderen nodig om gezond op te groeien? Kan voeding bijdragen aan betere school- en sportprestaties? Wordt je kind druk van te veel suiker? Is melk nu wel of niet goed voor je? En gluten, hoe zit het daarmee? Zomaar een aantal voorbeelden van vragen waar ouders dagelijks mee geconfronteerd worden.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Oegstgeest organiseert i.s.m. Sacha Schouten een bijeenkomst over de invloed van voeding op gezondheid en gedrag. Tijdens de avond komen bovenstaande vragen aan de orde en worden praktische informatie en inzichten gegeven. Uiteraard is er ook uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Na de bijeenkomst heb je kennis over wat voeding met je kind doet en hoe je door voeding kan bijdragen aan de gezondheid en stemming van je kind.

 Sacha Schouten is moeder van 2 dochters en gediplomeerd voedingsconsulente met de specialisatie Kind en Voeding. Ze heeft een eigen bedrijf waar ze volwassenen, kinderen en gezinnen begeleidt naar een gezond eetpatroon (www.helderpraktijk.nl).

 Donderdag 18 juni

Inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur.

CJG Oegstgeest, Lijtweg 7

Aan deelname zijn geen kosten verbonden

Aanmelden voor woensdag 17 juni via info@cjgoegstgeest.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ariene Volmer, Coördinator CJG Oegstgeest, volmer@oegstgeest.nl

Repair Café helpt met reparatie van alledaagse dingen

Dingen in het huishouden, ze gaan wel eens kapot, helaas. Vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest helpen zaterdag 23 mei bij het gratis repareren. Het gaat vaak om oude spullen waar je aan gehecht bent. Die wil je niet weggooien, maar gewoon weer in ere herstellen. Of het is iets moderns dat helemaal niet versleten is, maar met een kleine ingreep weer perfect werkt. Dorpsgenoten die daar hulp bij wensen zijn zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur welkom in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9.
Kapotte spullen maken in plaats van ze weg te gooien – dat idee slaat aan bij steeds meer mensen. Omdat het het milieu spaart, goed is voor de portemonnee en ook nog een leuke bezigheid is. Lukt de reparatie thuis niet, dan staan ruim 25 deskundige dorpsgenoten één keer per maand klaar om te helpen. De mannen en vrouwen van Repair Café Oegstgeest zijn goed thuis op het gebied van kleding, hout, meubels, metaal, elektra en elektronica, speelgoed fietsen, pc’s, hard- en software. De reparateurs vinden het leuk de bezoeker te laten zien hoe je zoiets samen aanpakt. Zo komt zelf repareren weer terug in het dagelijks leven. In de mobiele werkplaats ligt bovendien gereedschap klaar voor de bezoeker die zelf aan de slag wil maar thuis de uitrusting of adviezen mist. Het leidt ook nog eens tot gezellige ontmoetingen, zeker omdat koffie, thee en limonade klaar staan.
Bij Repair Café Oegstgeest wordt 60 procent van de spullen met succes gemaakt. In andere gevallen krijgt de bezoeker een goed advies voor een vervolgactie. Of hij krijgt te horen dat het voorwerp zo kapot is dat er niet anders op zit dan het weg te gooien.
In de toekomst wil het Repair Café veel meer spullen kunnen maken. Daarvoor is het nodig dat spullen ook goed repareerbaar gemaakt worden door fabrikanten. Bijvoorbeeld door het binnenste weer toegankelijk te maken, met een schroevendraaier of zo. Mensen willen gewoon dat hun spullen passen in een duurzame samenleving. Het wereldwijde succes van de Repair Café-beweging vormt een duidelijk signaal aan de industrie: produceer dingen die beter repareeerbaar zijn en niet na korte tijd op de vuilnishoop belanden.
Print