Nieuws

Uit de school geklapt 361

Agenda


21 september Sportdag (middag groep 1 t/m 4 vrij)
24 september Medezeggenschapsraad
2 oktober Hutspot
3 oktober Leidens ontzet (zaterdag)
5 oktober Studiedag, hele school vrij
7 oktober Opening Kinderboekenweek
9 oktober Atletiekdag groepen 7 en 8
17-25 oktober Herfstvakantie

Zondag de website in de gaten houden...

want tussen 18.00 en 19.00 uur laten we weten of de sportdag door gaat. Als deze wordt afgelast is er maandag gewoon de hele dag school. Kijk onderaan onder "Activiteiten".

3 Oktober, dus hutspot!!

Beste ouders
Op vrijdag 2 oktober organiseert de Ouderraad zoals ieder jaar de hutspotmaaltijd op school. Ook dit jaar kunnen we dit niet zonder de hulp van enthousiaste ouders!
Wij hebben 21 kookouders nodig die op vrijdag ochtend een grote pan hutspot willen maken! Voor de mensen die denken: “dat kan ik niet”: u krijgt, samen met het recept, geschilde aardappels, gesneden uien en wortels mee, en voor de niet vegetarische variant ook gehakt met een zakje kruiden.
Daarnaast hebben we hulp nodig bij het opscheppen van de hutspotmaaltijd, 2 ouders bij de kleuters en 6 ouders bij de rest van de school.
De afwas moet ook worden gedaan dus hebben we minimaal 1 ouder per groep nodig die de vieze vaat mee naar huis wil nemen om deze dinsdag 6 oktober weer schoon en wel terug te brengen.
Ook willen we graag reserve ouders voor deze taken. Wilt u zich opgeven voor één of meerdere taken of als reserve ouder, dan kunt u dit doen via Mariska Brandon, één van de coördinerende OR-leden. Het emailadres is patrick-brandon@zonnet.nl. Heeft u voorkeur voor de vegetarische hutspot dan kunt u dit in uw mailtje vermelden. Als u zich opgeeft als afwasouder, dan graag de groep waarvoor u de afwas wilt doen vermelden.
Graag vóór 29 september opgeven! U ontvangt dan van ons nadere informatie per mail op
30 september.
Met vriendelijke groet,
De Ouderraad

Talen in Balans

Eind deze maand gaan we in Oegstgeest starten met een training Talen in Balans, een samenwerking tussen JES Rijnland, OnderwijsAdvies en CJG.

De cursus heeft een positieve insteek: stimuleren van meertaligheid en meertalig opvoeden. Normaalgesproken bestaat de training uit 4 bijeenkomsten waarin wordt ingegaan op taalontwikkeling, vragen over meertalig opvoeden, hoe je dat kunt stimuleren als ouder etc. We hebben de training in Oegstgeest uitgebreid met 2 extra bijeenkomsten, zodat er ruimte is om het over opvoeden/opgroeien en gedrag te hebben. De onderwerpen worden gaandeweg de training geïnventariseerd.
Als u belangstelling heeft voor deze cursus kunt u bij dhr. Henny Verlind een flyer ophalen. De cursus is speciaal voor gezinnen die meertalig zijn en enigszins Nederlands spreken.

Sponsorloop

De sponsorloop was een heel gezellig en energiek evenement. Over het resultaat berichten wij volgende week


Print