Nieuws

Uit de school geklapt 365

Agenda

23 november Rapportbespreking (groepen 3 t/m 8)
27 november Les MEC Uilenballen en muizenissen groep 6
4 december Sinterklaasviering, ontvangst is binnen (continurooster tot 14.00 uur)
7 december Ombouwavond 19.00 uur Van Sint naar Kerst (lijsten bij het raam van de klas)
11 december Kaarsen maken
14 en 15 december Kerststukjes en kerstkransen maken
16 december Kerst -spring-er-es-in-show
17 december Kerstviering (school tot 12.00 uur) vanaf 17.45 uur Kerstviering in de klas
18 december Kerstvakantie begint om 12.00 uur

Ouderraad tekent nieuwe statuten!

Nadat eerder de Algemene Leden Vergadering al akkoord was gegaan, heeft het bestuur van de ouderraad op vrijdag 13 november de handtekeningen gezet onder de nieuwe statuten. Onder toeziend oog van notaris Van de Oudewetering en bestuursleden Perry Notenboom en Edwin Quinten zet Chantal Weissbach haar handtekening onder de nieuwe statuten. De statuten van de oudervereniging/ouderraad zijn binnenkort ook te vinden op de website van de Daltonschool Oegstgeest.

Sint heeft hulp nodig!

En krijgt dat ook. Juf Jacqueline heeft aangegeven al jaren Hulppiet te willen worden. We gaan haar allemaal helpen en daarmee Sinterklaas.

Bibliotheekboeken kaften

Voor het kaften van de nieuwe methodes voor aardrijkskunde en geschiedenis kregen we veel hulp. De bibliotheek en mediatheek heeft weer 20 nieuwe aanwinsten die om boeklon schreeuwen! Info bij Theo Caspers

Moestuin

De  kinderen van vandaag hebben vaak geen idee waar hun voedsel vandaan komt. Melk uit een pak en boontjes kant en klaar uit een plastic zakje. We zijn in gesprek met de gemeente om een schoolmoestuin in te gaan richten vlak bij de school. De grond die we op het oog hebben moet natuurlijk bewerkt worden en we hebben ook hulp nodig bij het zaaien, wieden en oogsten.
We zijn op zoek naar ouders, grootouders of gewoon belangstellenden die ons willen helpen om de schoolmoestuin op te zetten en te helpen mee onderhouden.
De bedoeling is natuurlijk dat de kinderen het meeste werk gaan doen. Daarvoor gaan we binnen ons biologie-onderwijs naar ruimte zoeken. Alle groepen krijgen een eigen stuk grond om te bewerken volgens een uitgekiend zaaiplan, zodat er voor de zomer en ook na de zomervakantie wat te zaaien en oogsten is.
Heeft u wel oren naar een echte gezonde buitenklus? Neem dan a.u.b. contact op met Theo Caspers. Voordat we echt van start kunnen willen we ons eerst verzekeren van ondersteuning, anders is het echt een brug te ver.

Groep 7 deed Engels examen

De kinderen van groep 7 deden vorige week examen in het eerste Engelse niveau, First Step.
Na de Kerstvakantie komt de uitslag uit Engeland. Verder op in het jaar gaan er meer examens plaatsvinden, ook nog voor het tweede en derde niveau van groep 8.

Print