Nieuws

Uit de school geklapt 375

Agenda

13 mei Groep 3 bijenuitje
17 mei Start Entree groep 7
18 mei Groep 4 Naturalis Superzintuigen
18 mei Mindfulness monnik in groepen oudste kleuters, groep 6
18 mei Groep 6 fietsen in de wijk
19 mei Schoolfotograaf
23 mei t/m 27 mei Kamp
25 mei groep 3 Museumbezoek volkenkunde
25 mei MR
27 mei Groep 6 Dansvoorstelling in Montessori
30 mei Fotoshoot groep 8 speelzaal ochtend
31 mei Groep 6 naar Willibrordkerk in kader godsdienstonderwijs
31 mei Ouderraad
1 juni Groep 6 workshop drama
3 juni Groep 5 Kunstmenu Dansvoorstelling
15 juni Studiedag
16 juni Verkiezingen Leerlingenraad
16 juni Anglia exam groepen 6 en 7
20 juni Groep 6 Uitje strand
20 juni Groep 4 Moestuinles
20 juni Groep 5 Linnaeushof
24 juni Installatie Leerlingenraad
24 juni Bedankactiviteit
1 juli Afscheidsavond groep 8
4 juli Rapport mee
4 juli Groep 8 Blijdorp
8 juli 12.00 uur Start Zomervakantie
8-19 augustus Summerschool
15 augustus Aanleg schoolplein
22 augustus Eerste schooldag 2016-2017

Uitgebreide agenda

Hierboven staan alle bekende activiteiten tot begin nieuwe schooljaar. Wellicht dat er nog zaken van de groepen bijkomen

Schoolfotograaf

Donderdag 19-mei a.s. komt het team van Schoolfoto.nl bij u op school om de kinderen te fotograferen. Ter voorbereiding op het fotograferen ontvangt u deze nieuwsbrief.
De fotograaf zal de volgende foto’s maken:
- Individuele portretfoto’s van de leerlingen achter een tafeltje
- Familiefoto’s
- Groepsfoto’s

Bij de portretfoto’s worden de leerlingen gefotografeerd achter een tafeltje tegen een witte achtergrond. Uiteraard is het belangrijk dat uw zoon/dochter zich prettig voelt in de kleding die zij/hij draagt, daarnaast geven duidelijke, frisse/felle kleuren het mooiste resultaat. Ook zal de fotograaf desgewenst een familiefoto van broertjes en/of zusjes maken. Hier is gekozen voor een speels portret, waarbij uw kinderen vanaf hun schouders worden gefotografeerd.

Binnen 10 werkdagen na het maken van de foto’s worden de bestelkaarten op school afgeleverd. Op deze bestelkaart staat een unieke code met wachtwoord, waarmee u de foto’s op onze website kunt bekijken en bestellen.
Op de bestelkaart staat een kortingscode vermeld. Wanneer u binnen 4 weken een fotoset bestelt ontvangt u een korting van 20% op de fotoset.
Na de verwerking van de betaling worden de bestelde fotosets en producten naar het door u opgegeven adres gestuurd.
Vanaf vandaag ligt er een inschrijfformulier voor broertjes en zusjes die niet op school zitten. Deze foto's worden tussen 12 en 1 uur gemaakt. Het formulier ligt op de tafel bij de keuken.

Verkiezingscampagne Leerlingenraad gestart

De kinderen die zich kandidaat hebben gesteld voor de |Leerlingenraad (groepen 4 t/m 7) gaan beginnen met de verkiezingscampagne. Heel spannend allemaal!

Moestuin

Loop even langs de tuin en bewonder het werk van kinderen (en ouders). We realiseren ons opeens hoe schraal en droog de wind is!

Summer School Oegstgeest - Solo travel for the independent child

Voor het tweede jaar organiseert OPOO een summer school voor alle kinderen uit de regio Leiden. OPOO (Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest) verzorgt onderwijs aan 1250 leerlingen via haar vier basisscholen in Oegstgeest. Om kinderen te laten kennismaken met andere manieren van leren en werken, is in 2015, in samenwerking met de SKO, de summerschool opgericht.
In het eerste jaar hebben we gezien dat deelnemende kinderen razend enthousiast waren over het programma. Ze hebben ervaren dat je veel kunt leren zonder achter een tafel te moeten zitten of uit een boek te moeten werken. Ze maakten in groepjes ingewikkelde opdrachten en ervaren dat jonge en oude kinderen samen sterk staan. Ze hebben leren programmeren, robots bouwen, reptielen en roofvogels verzorgen, leren koken, en nog veel meer. En ze hebben geleerd dat allemaal in het Engels te doen, de voertaal binnen de summer school.

Het programma van de summer school wordt verzorgt in de vijfde en zesde week van de komende zomervakantie. Kinderen kunnen één of twee weken meedoen aan het programma. Een enthousiast team van begeleiders staat klaar om uw kind deze week te begeleiden in zijn of haar leerproces. De vorm van het leren mag dan anders zijn, dat er veel geleerd wordt staat vast.
Het team van begeleiders wordt aangevoerd door Sally Edwards. Zij is Engels en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs. Haar mede begeleider Peter Wilms is professioneel muzikant en hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven aan kinderen. Sally en Peter worden ondersteund door een team van PABO studenten.
Wilt u meer weten over de summer school?
Kijk dan op onze website: www.summerschooloegstgeest.nl

Er is per week plaats voor 50 leerlingen. Inschrijven kan via onze website.

Print