Nieuws
Activiteiten

Uit de school geklapt 376

Agenda

30 mei Fotoshoot groep 8 speelzaal ochtend
31 mei Groep 6 naar Willibrordkerk in kader goedsdienstonderwijs
31 mei Ouderraad
1 juni Groep 6 workshop drama
3 juni Groep 5 Kunstmenu Dansvoorstelling
8 juni Leerlingbespreking kleuters
9 juni Schoolfotograaf
14 juni Leerlingbespreking kleuters
15 juni Studiedag
16 juni Verkiezingen Leerlingenraad
16 juni Anglia exam groepen 6 en 7
20 juni Groep 6 Uitje strand
20 juni Groep 4 Moestuinles
20 juni Groep 5 Linnaeushof
24 juni Installatie Leerlingenraad
24 juni Bedankactiviteit
1 juli Afscheidsavond groep 8
4 juli Rapport mee
4 juli Groep 8 Drievliet
8 juli 12.00 uur Start Zomervakantie
8-19 augustus Summerschool
15 augustus Aanleg schoolplein
22 augustus Eerste schooldag 2016-2017

Afscheid meester Rob

De Oudervereniging heeft namens alle ouders een boeket veldbloemen laten bezorgen bij de crematie van meester Rob. Het was mooi om te zien dat zoveel ouders en kinderen bij het afscheid aanwezig waren. De herdenkingshoek blijft meerdere weken staan zodat iedereen de gelegenheid krijgt iets in het boek te schrijven.

Schoolfotograaf

De schoolfotograaf komt op 9 juni. Broertjes en zusjes van buiten de school kunnen weer opgegeven worden: zie de lijst bij de keuken. Deze worden van 12.00 tot 13.00 gefotografeerd.

Bespreking vorderingen voor groepen 1 en 2

Op woensdag 8 juni en dinsdag 14 juni as. worden de  vorderingen van de kinderen van groep 1 en 2 besproken. De gespreksavonden zijn van 18.00 uur tot 21.00 uur. Broertjes en zusjes worden telkens met 10 minuten wisseltijd ingeroosterd. De gesprekken worden gevoerd met behulp van een vast format, dit om te zorgen dat zoveel mogelijk facetten aan bod komen.
De besprekingen starten in principe om 18.00 uur en worden in verband met de bereikbaarheid in de directiekamer en de mediatheek gevoerd. Soms zullen de leerkrachten u eerder uitnodigen of een aparte afspraak met u maken. Bent u niet in staat op één van de avonden te komen, dan kunt u een mailtje sturen aan directie@daltonschooloegstgeest.nl voor dinsdag 31 mei 15.00 uur. Geeft U a.u.b. aan welke avond u 
wel in staat bent te komen. Wilt U a.u.b. geen verzoektijden invullen? U ontvangt de uitnodiging met datum en tijd. Graag de volgende gegevens in de mail zetten:
Naam ouders, naam kind(eren), groep(en) kan alleen op woensdag 8 juni/dinsdag 14 juni op de gespreksavond komen.

Persbericht Buurtvereniging Haaswijk/Morsebel

Viswedstrijd koppels junior/senior
Op 28 mei gaan we weer vissen! De vissen in het water aan het Mien Ruyspark, direct aan de Haaswijklaan hebben we bereid gevonden. Dit alles in samenwerking met Hengelsportvereniging de Leede uit Warmond. Frank en Bas zijn geen onbekenden voor ons. Eerder assisteerden zij ons ook al het visserslatijn te verstaan. Net als eerdere keren gaan we vissen in koppels junior-senior. De senior zien wij graag 18+ en de junior tot 14 jaar. Samen vis je met andere koppels in dezelfde vijver, op zoek naar het neusje van de zalm om daarna het visje weer uit te gooien. Voor de junioren zijn weer mooie prijzen te winnen. Na de wedstrijd proosten we op de winnaar! Doe je mee?
Locatie: water Mien Ruyspark/Haaswijklaan
Kosten : leden gratis, niet leden €7.50 per koppel
Let op! lid worden van de buurtverenging met korting door deelname!
Meer informatie en/of inschrijven: info@bvhm.nl

Summerschool Oegstgeest - Solo travel for the independent child

Voor het tweede jaar organiseert OPOO een Summerschool voor alle kinderen uit de regio.
OPOO (Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest) verzorgt onderwijs voor 1250 leerlingen via haar vier basisscholen in Oegstgeest. Om kinderen kennismaken te laten met andere manieren van leren en werken is in 2015 de Summerschool opgericht. 
In het eerste jaar hebben we gezien dat deelnemende kinderen razend enthousiast waren over het programma. Ze hebben ervaren dat je veel kunt leren zonder achter een tafel te moeten zitten of uit een boek te moeten werken. Ze maakten in groepjes ingewikkelde opdrachten en ervaren dat jonge en oude kinderen samen sterk staan. Ze hebben leren programmeren, robots bouwen, reptielen en roofvogels verzorgen, koken en nog veel meer.
En ze hebben geleerd dat allemaal in het Engels te doen, de voertaal binnen de Summerschool.
Het programma van de Summerschool 2016 wordt verzorgd in de vijfde en zesde week van de komende zomervakantie. Kinderen kunnen één of twee weken meedoen aan het programma. Een enthousiast team van begeleiders staat klaar om uw kind deze week te begeleiden in zijn of haar leerproces. De vorm van het leren mag dan anders zijn, maar dat er veel geleerd wordt staat vast.
Het team van begeleiders wordt aangevoerd door Sally Edwards. Zij is Engelse en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs. Haar medebegeleider Peter Wilms is professioneel muzikant en heeft meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven aan kinderen. Sally en Peter worden ondersteund door een team van PABO studenten.

Wilt u meer weten over de Summerschool?
Kijk dan op onze website: www.summerschooloegstgeest.com
Er is per week plaats voor 50 leerlingen per week. Inschrijven kan via onze website:
www.summerschooloegstgeest.com

Print