Uit de school geklapt 381

Agenda

6-9 september Avond-4-daagse
14 september Leerlingenraad
16 september Groep 4 MEC-les De Moestuin 1
19 september Sportdag
26 september Week praktische verkeerslessen
29 september Minikoraal groep 7
30 september Hutspot (continurooster tot 14.00 uur)
3 oktober Vrij
4 oktober Vrij (studiedag personeel)
5 oktober Opening Kinderboekenweek
6 oktober Jaarvergadering Oudervereniging
7 oktober Atletiekdag groepen 7 en 8

Hulp sportdag gezocht

Voor de sportdag op 19 september hebben we voor het ochtenddeel 14 ouders nodig die de spellen kunnen begeleiden en 4 ouders bij de kleuters als extra begeleiding. Niks moeilijks! Voor het middagdeel hebben we 4 ouders nodig. Opgeven kan via: directie@daltonschooloegstgeest.nl Graag even vermelden ochtend- of middag deel. Gewoon tegen Theo Caspers zeggen kan ook!
Zondag 18 september de website in de gaten houden...

want tussen 18.00 en 19.00 uur laten we weten of de sportdag door gaat. Als deze wordt afgelast is er maandag gewoon de hele dag school. Kijk onderaan onder "Activiteiten".

Boeken plastificeren

We hebben weer nieuwe boeken in de bibliotheek en mediatheek die geplastificeerd moet worden. Uw hulp wordt dus ook hiervoor gevraagd. Info bij Theo Caspers
3 Oktober, dus hutspot!!

Beste ouders Op vrijdag 30 september organiseert de Ouderraad zoals ieder jaar de hutspotmaaltijd op school. Ook dit jaar kunnen we dit niet zonder de hulp van enthousiaste ouders! Wij hebben 20 kookouders nodig die op vrijdagochtend een grote pan hutspot willen maken! Voor de mensen die denken: “dat kan ik niet”: u krijgt, samen met het recept, geschilde aardappels, gesneden uien en wortels mee, en voor de niet vegetarische variant ook gehakt met een zakje kruiden. Daarnaast hebben we hulp nodig bij het opscheppen van de hutspotmaaltijd, 2 ouders bij de kleuters en 6 ouders bij de rest van de school. De afwas moet ook worden gedaan dus hebben we minimaal 1 ouder per groep nodig die de vieze vaat mee naar huis wil nemen om deze woensdag 5 oktober weer schoon en wel terug te brengen. Wilt u zich opgeven voor één of meerdere taken of als reserve ouder, dan kunt u dit doen via Gerie Jonk, één van de coördinerende OR-leden. Het emailadres is ouderraad@daltonschooloegstgeest.nl. Heeft u voorkeur voor de vegetarische hutspot dan kunt u dit in uw mailtje vermelden. Als u zich opgeeft als afwasouder, dan graag de groep waarvoor u de afwas wilt doen vermelden.

Graag uiterlijk 26 september opgeven!

U ontvangt dan van ons nadere informatie per mail. Let op, op vrijdag 30 september hebben de leerlingen continurooster en zijn ze om 14.00 vrij. Op maandag 3 oktober en dinsdag 4 oktober is er geen les.

Met vriendelijke groet, De Ouderraad

Sociale Vaardigheidstraining

In oktober start het Jeugd- en Gezinsteam van het CJG weer een sociale vaardigheidstraining: De Coole Kikker. De Coole Kikkertraining is er voor kinderen die weerbaarder willen worden in het contact met andere kinderen. Het kan gaan om vrienden maken of vrienden houden, conflicten oplossen, voor jezelf opkomen, omgaan met kritiek geven of ontvangen, pesten en plagen, vragen of je mee mag doen, etc. Ieder kind oefent met zijn/haar eigen doelen. De kinderen leren van elkaar en krijgen meer zelfvertrouwen. Kinderen komen graag naar de groep. We pakken de thema's op een speelse manier aan.
Voor wie: kinderen tussen de 8 en 12 jaar Wanneer: 10 bijeenkomsten vanaf woensdag 5 oktober, van 13.15 tot 14.45.
Waar: nog onbekend Wie: Janine Epping en Francis van den Bremer, orthopedagogen Aanmelden en info: Janine Epping, 06-15349480, j.epping@jgthollandrijnland.nl

Voorlezen

Iedere woensdagmiddag 14.30 uur voor kinderen tot 8 jaar in de bibliotheek van Oegstgeest Lange Voort 2t
24-08 lekker lezen
31-08 breng je eigen boek mee
07-09 voorleeskastje + knutselen
14-09 lekker lezen
21-09 breng je eigen boek mee
28-09 lekker lezen
05-10 Kinderboekenweek: voorleeskastje + knutselen
12-10 Kinderboekenweek
19-10 breng je eigen boek mee
26-10 lekker lezen Je bent welkom!!!