Nieuws
Activiteiten

Uit de school geklapt 383

Agenda

15-23 oktober Herfstvakantie
28 oktober MEC herfst in het bos groep 3
2 november Groep 4 Naturalis
2 november Voortgangsgesprekken
6 november HaaswijkTheater
7 november Voortgangsgesprekken
9 november Nationaal School Ontbijt

Dalton Oegstgeest op Twitter

Nieuws van de website wordt altijd direct op Twitter gezet. Je kunt het volgen via @daltonoegst

Ouders sportdag

We bedanken de ouders die assisteerden bij de sportdag. Door u liep het soepeltjes!

Pannen

Na de hutspotmaaltijd zijn er nog 2 pannen blijven staan. Iemand kan geen grote maaltijden koken!

Voortgangsgesprekken

Zoals eerder gemeld in juni, zijn de rapportavonden veranderd. Twee keer per jaar ruimen we tijd in om met alle ouders en/of leerlingen te praten over de vorderingen van de kinderen. In november hebben we een voortgangsgesprek, met alle ouders, nog zonder rapport, en de leerlingen vanaf groep 6 nemen deel aan dit gesprek. Voor de voorjaarsvakantie, de Citotoetsen zijn net afgenomen, bespreken we het eerste rapport met alle ouders (en kinderen vanaf groep 6). We hebben dan ook de sociaal-emotionele vragenlijst afgenomen. Voor de zomervakantie bespreken we eventueel het tweede rapport, met Cito-rapportage, met ouders die daar behoefte aan hebben, of ouders die door ons worden uitgenodigd. Dus op uitnodiging. vanaf het tweede gesprek zal de leerling zelf ook een rapport hebben ingevuld over zijn/haar werk en functioneren. Omdat de kinderen worden betrokken bij de gesprekken zullen deze eerder in de middag beginnen. Het blijft een tien-minutengesprek.

De gesprekken vinden dit jaar plaats op 2 en 7 november van 15.30 - 18.30 uur. Bij de klassen hangen inschrijflijsten waarop u uw naam kunt invullen op de tijd die u uitkomt. Houdt u a.u.b. rekening met wisseltijd tussen twee gesprekken (broertjes/zusjes). Mocht u zich nog niet hebben ingeschreven op 26 oktober dan krijg u een tijd toegewezen.

Nieuws uit de Medezeggenschapsraad

Beste ouders,
Op donderdag 29 september heeft de eerste MR-vergadering van dit schooljaar plaatsgevonden. Hierin hebben we gesproken over een aantal lopende organisatorische zaken van de school. Hieronder een greep hieruit.
Verschillende onderwerpen die vorig schooljaar op de agenda stonden, zijn inmiddels gerealiseerd, zoals de nieuwe inrichting van het schoolplein en de aanleg van de moestuin. Uiteraard worden deze zaken ook geëvalueerd. De reacties op het schoolplein zijn tot nu toe zeer positief! Ook de moestuin heeft behoorlijk wat groente en plezier opgeleverd. Er wordt nog gekeken naar hoe sommige dingen organisatorisch wat handiger kunnen.
Inmiddels zitten er vier Syrische kinderen op school en hebben zich ouders aangemeld om deze kinderen te helpen. Daarnaast zal er subsidie komen vanuit de gemeente waarmee extra begeleiding ingezet kan worden. Het gaat in ieder geval goed met deze leerlingen; het is even wennen op school maar ze zijn hartstikke blij dat dit mogelijk is.
Tevens is het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2015-2016 vastgesteld. Dit verslag is te vinden op de website: http://www.daltonschooloegstgeest.nl/Ouders/Organisatie/Medezeggenschapsraad
Hier vindt u ook meer informatie over de MR.

De MR heeft graag contact met de ouders. Meer informatie kunt u vinden op de website en wij zijn bereikbaar via het mailadres MR@daltonschooloegstgeest.nl. Of spreek ons aan op het schoolplein!
Ook willen wij na elke vergadering een vraag aan jullie stellen over een actuele kwestie in het onderwijs. Reacties zijn zeer welkom op bovenstaand mailadres!

MR vraagt: wat vindt ú hiervan?

Is de Daily Mile iets voor de Daltonschool Oegstgeest? Wat zou uw kind ervan vinden?

The Daily Mile
Het idee van de Daily Mile is simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. Niet op een vast moment of tijdens de gymles, maar juist op het moment dat de klas het kan gebruiken. Wordt de boel in het lokaal even te lamlendig? Hup, naar buiten en even een kwartier rennen.
Meer informatie hierover is te vinden op http://thedailymile.co.nl/
Laat schoolkinderen elke dag een kwartier rennen. Ik weet zeker dat veel scholen in Nederland dit gaan oppakken. Het kan op elk moment. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan.
Erben Wennemars, meervoudig wereldkampioen schaatsen
Als de concentratie verslapt of ik merk dat de kinderen toe zijn aan een andere activiteit, dan roep ik ‘Daily Mile’ en dan gaan we een Engelse mijl rennen.
Meester Bart Könings, groep 6 van basisschool De Bakelgeert in Boxmeer.
De kinderen zijn razend enthousiast en het is makkelijk te organiseren!
Suzanne de Koning, locatiedirecteur basisschool De Kleine Beer.

Persbericht november 2016

Buurtvereniging Haaswijk en De Morsebel presenteert:
Voorstelling “Huub Cooijmans goochel show”.
Jullie vele enthousiaste reacties hebben er voor gezorgd dat we hem terug hebben gevraagd: Huub Cooijmans met een nieuwe show voor een magisch weerzien.
Een compleet en afwisselend schouwspel, waarbij interactief goochelen gecombineerd wordt met spectaculaire jongleer acts en spitse humor.
Huub is één van de weinigen die de kunst verstaat om op hoog niveau jongleren en magie tot één geheel te verweven.
Hij maakt van het publiek een groep en met de groep een onvergetelijke show. Als geen ander speelt hij in op de reacties van het publiek en verwerkt deze vervolgens in zijn programma. Zo is elke show anders en een ware belevenis.

Informatie
Leeftijd: 4+
Zondag 6 november 2016
Voorstelling: van 15:00-16:00uur
Locatie: Daltonschool ( Jan Wolkerslaan 18 2343 BK Oegstgeest )
Leden van de buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel gratis toegang
Niet-leden € 5,= (kaarten uitsluitend a contant aan de deur)
Duur: 60 minuten
Buurtvereniging: www.bvhm.nl
Print