Nieuws
Activiteiten

Uit de school geklapt 393

Agenda

10 maart          Groep 5 naar Naturalis T-Rex
11 maart          NL Doet, klaarmaken van de moestuin van 10 tot 12 uur.
13 maart          MR
14 maart          Proefles godsdienst in groep 4 (later meer)
14 maart          Ouderavond weerbaarheidstraining groep 7
15 maart          Leerlingenraad en Tweede Kamer Verkiezing
15 maart          Kleuters naar museum Volkenkunde
20 maart          Start Project
30 maart          Afsluiting project met dansvoorstelling
5 april               Schoolvoetbaltoernooi
6 april               Anglia exams groepen 6, 7 en 8

Weerbaarheidstraining groep 7

Binnenkort starten de kinderen van groep 7 met een weerbaarheidstraining. Alle groepen 7 van Oegstgeest nemen hieraan deel. Onderdeel ervan is een ouderavond waarin wordt verteld hoe je als ouder je kind kunt ondersteunen. De ouders van groep 7 kregen hierover al een mail.  Van harte aanbevolen.

De lente komt eraan: de moestuin gaat weer leven

Aanstaande zaterdag willen we de moestuin van 10 tot 12 uur zo klaarmaken dat we deze echt kunnen gaan inrichten. We willen planten verzetten, schoffelen, de waterpartij verplaatsen, rond het hek goed schoonmaken, de compost afvoeren. Kortom werk genoeg. Als u zin en tijd heeft bent u van harte welkom. Een mailtje naar directie@daltonschooloegstgeest.nl  geeft ons een idee over de hoeveelheid koffie die we moeten zetten.
Als u een aanhangwagentje ter beschikking heeft waarmee we compost kunnen gaan halen houden we ons ook van harte aanbevolen 

Weer gezellig aan tafel!

Donderdag 16 maart 2017
van 20.30 tot 21.30 uur
Voor ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar
Voor vele gezinnen met jonge kinderen is het een heel herkenbaar fenomeen: maaltijden met muitende, slecht etende kinderen en geïrriteerde ouders. Wil jij ook graag meer rust en gezelligheid aan tafel, zelf weer meer genieten en aan eten toe komen en ontdekken wat werkt bij jou en bij jouw gezin? Of heb je nog hele jonge kinderen en wil je voorkomen dat je in gedoe aan tafel en met eten krijgt?

Meld je dan snel aan voor het webinar ‘Weer gezellig aan tafel’ van 16 maart waarin Tischa Neve op haar bekende laagdrempelige, praktische en humoristische manier helpt om het eten weer een stuk gezelliger en makkelijker te maken!
Je leert wat er achter slecht eten of strijd aan tafel kan zitten, er is aandacht voor waar jij je als ouder zorgen over kan maken en natuurlijk krijg je allerlei praktische tips rondom eten en niet eten van kinderen.
Dit webinar wordt gegeven door Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedkundige. Je kunt Tischa kennen van het tv-programma Schatjes, van JM voor ouders of van een van haar boeken over opvoeden. Tischa gelooft dat iedereen kan opvoeden, al voelt dat misschien niet altijd zo in de dagelijkse praktijk en hectiek. Daarom geeft Tischa ouders graag hulp en inspiratie, want opvoeden en ouder zijn is best een pittige klus. Tischa werkt vanuit een oplossingsgerichte benadering en vanuit verbinding met je kind.

Aanmelden:
Het aantal deelnemers is beperkt. Meld je nu voor de gratis Webinar aan via http://grootenklein.nl/webinar/
Print