Uit de school geklapt 397

Agenda

12 mei               Schoolfotograaf
15 mei               Start Entreetoets groep 7
15 mei               Kamp groep 8
24 mei               Juffen- en meestersdag
10 juni               Zomerfeest OR
16 juni               Bedankaktiviteit
21 juni               Studiedag
30 juni               Afscheidsavond
3 juli                   Rapporten mee

Schoolfotograaf

Vrijdag 12 mei a.s. komt het team van Schoolfoto.nl bij u op school om de kinderen te fotograferen. Ter voorbereiding op het fotograferen ontvangt u deze nieuwsbrief.
De fotograaf zal de volgende foto’s maken:
- Individuele portretfoto’s van de leerlingen: achtergrond: beachhouse (lichtgrijze planken)
- Familiefoto’s: achtergrond: beachhouse
- Groepsfoto’s
Bij de portretfoto’s worden de leerlingen gefotografeerd tegen een achtergrond van grijze planken. Uiteraard is het belangrijk dat uw zoon/dochter zich prettig voelt in de kleding die zij/hij draagt, daarnaast geven duidelijke, frisse/felle kleuren het mooiste resultaat. Ook zal de fotograaf desgewenst een familiefoto van broertjes en/of zusjes maken. Hier is gekozen voor een speels portret, waarbij uw kinderen vanaf hun schouders worden gefotografeerd.
Binnen 10 werkdagen na het maken van de foto’s worden de bestelkaarten op school afgeleverd. Op deze bestelkaart staat een unieke code met wachtwoord, waarmee u de foto’s op onze website kunt bekijken en bestellen.
Op de bestelkaart staat een kortingscode vermeld. Wanneer u binnen 4 weken een fotoset bestelt ontvangt u een korting van 20% op de fotoset.
Na de verwerking van de betaling worden de bestelde fotosets en producten naar het door u opgegeven adres gestuurd.
Vanaf vandaag ligt er een inschrijfformulier voor broertjes en zusjes die niet op school zitten. Deze foto's worden tussen 12 en 1 uur gemaakt. Het formulier ligt op de tafel bij de keuken.

Dodenherdenking

We zijn heel trots op Emma en Tirra, die het geweldig hebben gedaan. Zie de Oegstgeest Courant.

Milieu Educatief Centrum is op zoek

De Stichting MEC, voluit Stichting Milieueducatie Centrum Oegstgeest, verzorgt al vele jaren natuur- en milieulessen op de basisscholen in Oegstgeest. Ook op de school waarop uw kind of kinderen zitten. Wellicht hebt u van hen gehoord, dat ze een excursie naar het bos van Oud Poelgeest hebben gemaakt, waterdiertjes hebben gevist en bekeken, weidevogels in de Polders van Poelgeest door een verrekijker hebben gezien, of samen fruit en groente hebben geproefd. Voor alle klassen zijn er lessen, waaruit de scholen jaarlijks een keuze maken. Wij op de Dalton hebben een hoge pet op van de activiteiten van het MEC
Het MEC draait volledig op vrijwilligers, ongeveer 20 in getal. Met deze groep geven we jaarlijks 90 lessen en voor elke les zijn 3 vrijwilligers nodig. Dit doen wij graag, omdat wij (en ook de scholen) het van groot belang vinden, dat kinderen op jonge leeftijd in klassenverband met natuur en milieu in aanraking komen. En het is ook nog erg leuk werk. Naast de lessen houden we maandelijks een wandeling, houden we onze website www.mecoegstgeest.nl in de lucht, en doen mee aan natuur- en milieuactiviteiten in het dorp. Ook wordt de Kruidenpluktuin aan De Lange Voort door ons onderhouden.
U begrijpt dat het niet gemakkelijk is om al deze activiteiten met vrijwilligers te bemensen. De Stichting MEC wil dan ook graag extra vrijwilligers werven. Wij zijn op zoek naar mensen: ouders, verzorgers, grootouders, kennissen etc. die iets van hun tijd en aandacht aan dit belangrijke en plezierige werk voor onze Oegstgeester schooljeugd willen besteden. Het gaat om enkele uren per week, zo mogelijk overdag, maar we hebben ook bezigheden die in de avond- of weekenduren kunnen worden ingevuld. Kennis van de natuur is fijn, maar die kan indien nodig aangevuld worden. Het werken binnen de groep van MEC vrijwilligers voelt goed; de huidige betrokkenen vormen een goede groep met aandacht voor elkaar. Samen leveren wij de inzet om aan kinderen liefde voor natuur en milieu bij te brengen; dit is uiteraard het belangrijkste. Als we per school één nieuwe vrijwilliger kunnen verwelkomen zijn we heel blij. Onze vraag is: Doe mee!
Graag horen we van u. Mocht u nadere informatie willen bel dan gerust met Huub Hendrix, tel. 065124 9509 Of met Rianne Meester-Broertjes, tel. 06 5131 6746.
Stichting Milieu Educatiecentrum Oegstgeest
Mei 2017 www.mecoegstgeest.nl info@mecoegstgeest.nl
Een CJG cursus Een puber thuis! voor ouders van jongeren van 11-15 jaar.

Wat verandert er allemaal in de puberteit?

‘Mijn puber wordt steeds brutaler en lijkt niet meer te luisteren naar wat ik zeg…Wat kan ik doen?? ‘Hoe blijf ik in contact met mijn puber en hoe voorkom ik ruzies?
In de cursus ‘Een puber thuis!’ wordt ingegaan op deze vragen. Het is bedoeld om ouders een steuntje in de rug te bieden in deze soms lastige fase. In deze cursus krijg je informatie over de veranderingen in de puberteit, de ontwikkeling van het puberbrein, over luisteren, praten en overleggen met een puber maar ook hoe grenzen te stellen.
Is jouw kind een (beginnende) puber, dan is deze cursus iets voor jou!
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en start op dinsdag 23 mei 2017 (19.30-21.30 uur) in het CJG Oegstgeest en kost € 20,- per persoon (Ouder)paren krijgen 10% korting. Geïnteresseerd? Meld je hier aan op www.cjgcursus.nl

Pubers en genotmiddelen

Een CJG themabijeenkomst Pubers en Genotmiddelen voor ouders van jongeren van 12-18 jaar.Alle jongeren komen wel eens in aanraking met genotmiddelen. Maar hoe ga je daar als ouder mee om? Veel ouders hebben vragen zoals; ‘Ik heb het vermoeden dat mijn kind drugs gebruikt. Hoe ga ik het gesprek aan?’ ‘We hebben vaak discussie over alcohol, maar mijn puberdochter ziet de gevaren niet. Wat kan ik doen om haar te helpen?’ ‘Is dat blowen van tegenwoordig nu echt zoveel meer schadelijk?’ ‘Mijn zoon speelt graag computerspelletjes. Hoeveel uur is normaal en wanneer is dat problematisch? ‘ Tijdens deze bijeenkomst hoor je alles over het gebruik van alcohol en drugs, gokken of gamen bij pubers. Deze interactieve avond wordt geleid door Jantine van der Plas, werkzaam als deskundige in het preventieteam van Brijder Verslavingszorg. Jantine zal deze en andere vragen beantwoorden aan de hand van vele voorbeelden en inzichten.De bijeenkomst duurt 2 uur op dinsdag 6 juni 2017 (19.30-21.30 uur) in Oegstgeest en kost € 5,- p.p. (Ouder)paren krijgen 10% korting.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan op www.cjgcursus.nl
Meer informatie en aanmelding CJG cursussen
Website: www.cjgcursus.nl
E-mail: info@cjgcursus.nl
Telefoon: 088 254 23 84
@ cjgcursus