Nieuws
Activiteiten

Uit de school geklapt 406

Agenda

4 september      Informatie-avond 5-8 september  Avond-4-daagse
14 september   Leerlingenraad
18 september   Sportdag
26 september   MR/OR
7 september     Start Verkoop Kinderpostzegels groepen 7 en 8
29 september   Hutspot
2 en 3 oktober  Vrij

Telefoonnummers en emailadressen

Als er iets wijzigt in telefoonnummers of emailadressen graag doorgeven aan Theo Caspers of de groepsleerkracht.

Groep 3: afgeleid

Ouders die heel vroeg binnenkomen om hun kinderen uit groep 3 op te halen moeten zich realiseren dat ze hun kinderen vreselijk afleiden. Dus wacht gewoon buiten, het is nog lekker weer!

Informatie-avond

Maandagavond 4 september is er vanaf 19.15 uur inloop met koffie/thee. We starten de de algemene informatie over de leerjaren om 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur. Groep 8 start met een introductie over de procedure advisering voortgezet onderwijs door Theo Caspers. In de groepen 4 t/m 8 wordt aandacht besteed aan Snappet. We zullen laten zien hoe dit werkt.

Gymspullen mee

Afgelopen week waren er bijzonder veel kinderen die geen gymspullen bij zich hadden. Bij sommige groepen meer dan de helft! Dus: op maandag en donderdag gymspullen mee, geen sieraden om.

Sportdag

We zijn op zoek naar ouders die op de sportdag van 18 september kunnen helpen. De hele school sport in de ochtend, in de middag alleen groep 5 t/m 8. Groep 1 t/m 4 is 's middags vrij. Opgeven graag bij juf Marjan: marjan@daltonschooloegstgeest.nl

Moestuinhulp

Na de oproep van de vorige USG meldden zich 2 ouders om in de moestuin te helpen. Bravo. Opa 's en oma 's zijn ook van harte welkom.

Honden

Er zijn de laatste tijd vaak honden op het schoolplein en zelfs in de school. A.u.b. niet doen. Vooral op het drukke schoolplein, voor en na schooltijd, vinden niet alle kinderen dit even fijn. De honden trouwens ook niet! 

Start kinderyoga op 6 september

Laat jouw kind spelenderwijs ontdekken hoe het zijn/haar lichaam gezond en sterk kan houden, en hoe hij/zij in balans kan blijven en met plezier kan bewegen en ontspannen! Jong geleerd, oud gedaan!
De lessen zijn iedere woensdagmiddag in de kleutergymzaal van de Daltonschool (m.u.v. de schoolvakanties). Kijk voor meer informatie op www.yogametjeannette.nl.
In principe is de indeling op basis van de leeftijd als volgt:
woensdagmiddag 13:30 - 14:30 uur: leeftijd 4 t/m 7 jaar (groep 1 t/m 3)
woensdagmiddag 14:45 - 15:45 uur: leeftijd 8 t/m 12 jaar (groep 4 t/m 8)
ACTIE: in september kan je kind eenmalig GRATIS een PROEFLES volgen (normaal 5 euro). Graag van te voren aanmelden via info@yogametjeannette.nl.

Kom naar de kinderbingo onder leiding van burgemeester Jaensch

In het kader van het Osgerweekend, de Open Monumentendagen en de Dag van de Democratie is het gemeentehuis op zondag 10 september geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
Er is die dag van alles te doen in het gemeentehuis, dus het is zeker de moeite waard om alleen of met uw gezin lang te komen.
Wat is er te doen die dag?
Politieke kinderbingo (start 14.00 uur): hoeveel weten uw kinderen van de gemeente? Doe mee met deze speciale bingo o.l.v. burgemeester Emile Jaensch en maak kans op leuke prijzen! (vooral bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar iedereen is welkom. Ouders en volwassenen mogen helpen!).
Ideeënboom voor kinderen: kinderen kunnen hun ideeën voor Oegstgeest opschrijven, wat vinden zij belangrijk? Wat willen ze graag in hun dorp? Kom langs met de kinderen en laat ze hun mooiste idee ‘in de boom hangen’.
Rondleidingen door gemeentehuis: kom meer te weten over de historie van het gebouw! De eerste rondleiding start om 12.00 uur en wordt door Jos Roeffen gegeven.
Fototentoonstelling Van 7 september t/m 10 september kunt u de fototentoonstelling van Fotoclub Oegstgeest in de hal van het gemeentehuis bewonderen. Zondag 10 september om 15.00 uur reikt burgemeester Jaensch de prijs uit voor de beste foto.

Print