Uit de school geklapt 407

Agenda

14 september   Leerlingenraad
18 september   Sportdag
26 september   MR/OR
27 september   Start Verkoop Kinderpostzegels groepen 7 en 8 
29 september   Hutspot 
2 en 3 oktober  Vrij
4 oktober           Opening Kinderboekenweek en aanbieding cadeau door Lidl
10 oktober         OR jaarvergadering

5 oktober: stakingsdag primair onderwijs

We laten u zo snel mogelijk weten wat wij doen op 5 oktober. 

Het wordt frisser (en wisselvalliger)

Afgelopen week waren er kleuters die zonder jas en sokjes naar school kwamen. Ze hadden het echt koud. Dus beter mee, dan om verlegen

We zijn op zoek naar:

Hieronder staan verschillende zoekacties van de school. We kunnen echt niet zonder uw hulp. Dus, rustig doorlezen en een keuze maken.

Ouders voor de Oudervereniging/raad

De school, en dus de kinderen, wordt aan alle kanten gesteund door ouders. De Oudervereniging neemt hierbij een belangrijke plaats in. We zijn op zoek naar ouders die zitting willen nemen in de Ouderraad. "Zitting" klinkt erg als veel vergaderen. Dat moet natuurlijk ook om de festiviteiten e.d goed af te stemmen, maar het is toch vooral een "doeding". Voor meer informatie kun je terecht bij Nicky Schönfeld, Angela Verburg of Theo Caspers, maar natuurlijk ook bij leden van de Ouderraad. 

Sportdag

We zijn op zoek naar ouders die op de sportdag van 18 september kunnen helpen. De hele school sport in de ochtend, in de middag alleen groep 5 t/m 8. Groep 1 t/m 4 is 's middags vrij. Opgeven graag bij juf Marjan: marjan@daltonschooloegstgeest.nl

Hoofdluisbrigade

De meeste groepen hebben al een aantal ouders die de "luizenchecks'doen. Alleen groep 1/2a is nog op zoek . We zijn ook op zoek naar een ouder die de coördinatie wil overnemen.

Biebouders

Met het oog op de toekomst zijn er ook ouders nodig voor de bibliotheek. Info bij juf Margret.

Kinderbingo onder leiding van burgemeester Emile Jaensch

In het kader van het Osgerweekend, de Open Monumentendagen en de Dag van de Democratie is het gemeentehuis op zondag 10 september geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Er is die dag van alles te doen in het gemeentehuis, dus het is zeker de moeite waard om alleen of met uw gezin langs te komen. Diverse collegeleden en raadsleden zijn ook aanwezig.
Wat is er allemaal te doen die dag?
Politieke kinderbingo (start 14.00 tot 15.00 uur): hoeveel weten kinderen van de gemeente Oegstgeest? Doe mee met deze speciale bingo onder leiding van burgemeester Emile Jaensch en maak kans op leuke prijzen! (vooral bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar natuurlijk is iedereen welkom. Ouders en volwassenen mogen helpen!)
Ideeënboom voor kinderen: kinderen kunnen hun ideeën voor Oegstgeest opschrijven, wat vinden zij belangrijk? Wat willen ze graag in hun dorp?
Kom langs met de kinderen en laat ze hun mooiste idee ‘in de boom hangen’ Rondleidingen door gemeentehuis: kom meer te weten over de historie van het gebouw! De eerste rondleiding start om 12:00 uur en wordt door wethouder Jos Roeffen gegeven. Fototentoonstelling: van 7 september t/m 10 september kunt u de fototentoonstelling van Fotoclub Oegstgeest in de hal van het gemeentehuis bewonderen. Zondag 10 september om 15.00 uur reikt burgemeester Emile Jaensch in de raadszaal van Oegstgeest de prijs uit voor de beste foto.