Nieuws
Activiteiten

Uit de school geklapt 411

Agenda

1 november       Voortgangsgesprekken
2 november       Fietsenkeuring zichtbaarheid groepen 7 en 8
3 november       MEC les Herfst in  het bos groep 3
6 november       Voortgangsgesprekken
8 november      Nationaal School Ontbijt (volgende week meer info)
12 november    Kindertheater Buurtvereniging Haaswijk Morselbel (zie hieronder)
13 november    OR/MR
24 november    MEC les Uilenballen en muizenissen groep 5

Nieuw Ouderraad Bestuur – Enthousiaste Ouders Gezocht!

Het bestuur van de ouderraad is sinds de Algemene Ledenvergadering begin oktober weer op volle sterkte. Lize Adriaensens (voorzitter), Perry Notenboom (penningmeester), Huib Sandberg (secretaris) en Gabie Devaney (bestuurslid) hebben er zin in om ook dit schooljaar weer samen met de overige ouderraadouders en klassenouders ervoor te zorgen dat de kinderen een aantal leuke feestjes (sinterklaas, kerst, paasontbijt) kunnen vieren. We zoeken nog enkele enthousiaste ouders om ons team te versterken. Als lid zorg je samen met de andere ouderraadouders voor de voorbereidingen en begeleiding van de verschillende activiteiten, bijvoorbeeld het informeren van (klassen)ouders, een boodschap halen of spullen klaarzetten voor een viering. We zijn met meerdere ouders, dus we verdelen de taken. De vergaderingen zijn in de avonduren op verschillende dagen, ongeveer 6 keer per jaar. De taken zijn grotendeels flexibel in te plannen, dus je hoeft niet persé tijdens schooltijden beschikbaar te zijn. Het is natuurlijk wel heel erg leuk om te komen kijken tijdens de feestjes en als lid van de ouderraad mag dat altijd!

Op MAANDAG 13 NOVEMBER houden we vanaf 20.00 uur een korte vergadering en aansluitend een borrel! Je bent van harte uitgenodigd om dan kennis te komen maken! Je kunt ook terecht bij juf Angela (groep 4/5) of juf Nicky (groep 1/2A) met vragen of mail naar de ouderraad (ouderraad@daltonschooloegstgeest.nl) of spreek één van de ouders aan op het schoolplein.

Wij stellen ons graag even voor!

BESTUUR

Lize Adriaensens (Voorzitter)
Moeder van Bente (groep 5) en Elin (groep 4). Ik ben inmiddels 4 jaar betrokken bij de ouderraad. Ik vind het leuk om iets te kunnen betekenen voor anderen en in de ouderraad kan dat zeker voor zowel de kinderen als de leerkrachten.
Perry Notenboom (Penningmeester)
Dit is mijn 3e jaar als penningmeester van de ouderraad. Heb nog 2 kinderen op school, Indah in groep 8 en Ben in groep 7. Doordat ik bij de ouderraad zit heb ik veel binding met de school en de juffen en meesters. Het is mooi om te zien wat voor plezier de kinderen beleven aan de activiteiten die we als ouderraad organiseren.
Huibert Sandberg (Secretaris)
In 2016 ben ik met mijn gezin van Haarlem naar Oegstgeest verhuisd. Ik ben vader van Marcus (groep 7) en Louise (groep 1B). Mijn oudste zoon Hugo is sinds dit jaar naar het Stedelijk in Leiden. Als zelfstandige houd ik me alle dagen van de week bezig met videoproductie voor ons bedrijf Sterk Verhaal. Als secretaris van de ouderraad ben ik verantwoordelijk voor de documentatie en dit doe ik met veel plezier.
Gabie Devaney (Bestuurslid)
Mijn zoontje Iarla zit in groep 2B. Ik ben nu anderhalf jaar lid van de ouderraad en ik heb me dit
jaar opgegeven voor een rol binnen het bestuur. Ik vind het erg fijn om dicht betrokken te zijn bij wat er op school gebeurd en de kinderen blij te maken met allerlei leuke extra activiteiten die de ouderraad organiseert. En als bonus leer ik allemaal leuke nieuwe ouders kennen en bouw ik een band op met het team van leerkrachten.

OVERIGE LEDEN
Ashuqullah Amin
Ik kom uit Afghanistan en daar heb ik voor de Nederlandse troepen in Kunduz messie als programmabegeleider en tolk gewerkt. Sinds april 2016 woon ik samen met mijn vrouw en twee zoontjes in Oegstgeest. Erfan zit nu in groep 1B. In onze cultuur is school een bijzondere plek waar wij met veel respect naar kijken. Daarom ben ik net lid geworden van de ouderraad en zie uit naar bij activiteiten te helpen en zo ook de leerkrachten en andere ouders te leren kennen. Ik hoop op deze manier ook meer over de Nederlandse cultuur te weten te komen.

Bibi Warmerdam
Mijn zoon Levi zit in groep 5, dochter Faye in groep 1/2A. Ik ben nu een jaar lid van de ouderraad. Wat ik leuk vind aan deelname aan de ouderraad is dat je vrijwel overal bij aanwezig mag zijn, zoals mijn favorieten het kaarsen maken en de Sinterklaas viering.
Gerie Jonk
Mijn dochter Maartje zit in groep 4 en zoon Koen in groep 2. Onze jongste, Hanne, komt volgend jaar op school. Ik ben sinds september 2015 lid. Door het lidmaatschap van de ouderraad heb ik meer ouders leren kennen en ben ik meer betrokken geraakt bij de school. Het is leuk om activiteiten te organiseren waar de kinderen van gaan stralen! Doordat de vergaderingen 's avonds zijn en ik het regelen ook vaak buiten schooltijd kan doen, is het OR-lidmaatschap goed te combineren met mijn bijna full-time baan. Mijn kinderen vinden het zelf ook erg leuk als ik meehelp bij activiteiten op school.
Jeannette Grootendorst-Nijhuis
Moeder van Nynke (groep 3). Als ouderraad lid help ik sinds twee jaar mee in het realiseren van activiteiten. Tijdens evenementen als bv. kerststukjes maken en het paasontbijt zie ik enthousiasme, betrokkenheid, creativiteit, samenwerking en dankbaarheid bij kinderen, leerkrachten en aanwezige ouders. Zo draag ik mijn steentje bij aan bijzondere herinneringen aan de tijd op de Daltonschool.
Simone van der Pas
Mijn kind Ties zit in groep 7 en Koen in groep 5. Ik ben al bijna 4 jaar lid van de ouderraad en ik vind dit leuk omdat ik hierdoor meer betrokken ben bij school. Ik werk full-time en kan dus niet vaak overdag helpen, maar op deze manier maak ik toch deel uit van de activiteiten op school. Ik vind het ook fijn om op deze manier andere ouders te ontmoeten waar ik anders geen direct contact mee zou hebben omdat hun kinderen niet in dezelfde klas zitten. 

ONDERSTEUNENDE LEERKRACHTEN
Angela Verburg
Ik ben al 23 jaar met veel plezier werkzaam op Daltonschool Oegstgeest. Op dit moment ben ik juf van groep 4 en 5. De afgelopen 2 jaar zit ik in de ouderraad met veel enthousiasme, heel fijn om met ouders te werken die zo betrokken zijn met school en die de zich inzetten om van ieder feest daadwerkelijk een feest te maken.
Nicky Schönfeld
Ik ben de juf van groep 1/2a. Angela en ik vertegenwoordigen het team in de ouderraad. Ik vind het leuk om deel uit te maken van een vaste groep zeer betrokken en gemotiveerde ouders.

Persbericht november 2017

Buurtvereniging Haaswijk en De Morsebel presenteert:
Voorstelling Vos en Haas: Een feest voor Haas
Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad. Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: hij geeft een feest, speciaal voor haar! Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? Met zijn vieren? Of kan dat ook met zijn tweeën? En wat als je ongenode gasten krijgt? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.
Een speelse, interactieve voorstelling over vriendschap en verlangens waarin de poppen opduiken in en rondom de boekenkast die in een halfronde cirkel het decor vormt.
Informatie
Leeftijd: 4+
Zondag 12 november 2017
Voorstelling: van 15:00-16:00uur
Locatie: Daltonschool ( Jan Wolkerslaan 18 2343 BK Oegstgeest )
Leden van de buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel gratis toegang
Niet-leden € 5,= (kaarten uitsluitend a contant aan de deur)
Duur: 45 minuten
Buurtvereniging: www.bvhm.nl
Print