Nieuws

Uit de school geklapt 422

AGENDA

28 maart basketbaltoernooi groep 5 en 6

29 maart Paasontbijt

30 maart studiedag: leerlingen vrij

2 april Tweede Paasdag: vrij

4 april schoolvoetbaltoernooi

6 april inloop/kijkochtend


Inloop/kijkochtend

Op vrijdag 6 april is er van 8.30 uur tot 9.30 uur een kijkochtend op school. Alle ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden zijn dan van harte welkom om te komen kijken naar de kunstwerken die de leerlingen tijdens het project hebben gemaakt.


Jan-Wolkers-gedichtenwedstrijd

Onze school heeft meegedaan met de Jan Wolkers Gedichtenwedstrijd. Dit was een wedstrijd voor de groepen 5 t/m 8 met als thema "herinneringen"

Wij zijn supertrots op alle leerlingen want er zijn prachtige gedichten geschreven.

Uit de 180 inzendingen zijn van de Daltonschool Huub uit groep 7, Mika uit groep 6 en Taco uit groep 6  genomineerd.

Tijdens een prijsuitreiking op 21 maart in de bibliotheek zijn de prijzen uitgedeeld.

De genomineerden hebben hun gedichten voorgelezen, zo knap!!

Taco heeft uiteindelijk de tweede prijs gewonnen. GEFELICITEERD!

Voor Zaínab uit groep 8 en Femke uit groep 6 was er een eervolle vermelding. Zij hebben ook hun mooie, ontroerende gedichten voorgelezen.

We zijn vreselijk trots op al deze kanjers.


Zwemdiploma en inzittendenverzekering (herhaling)

Voor ons als school is het belangrijk te weten of leerlingen een zwemdiploma hebben. Daarom vragen we jullie om dat aan ons door te geven via deze link.  

In het formulier wordt ook gevraagd of je in het bezit bent van een inzittendenverzekering. Dat is belangrijk als kinderen voor een uitstapje van school met auto’s worden vervoerd. Als je geen auto rijdt, kun je daar nee invullen. Vast bedankt!

Meer informatie over de inzittendenverzekering kun je vinden bij de volgende link naar de consumentenbond.


Ouderraad zoekt Penningmeester

Elk jaar organiseert de Ouderraad verschillende activiteiten die deze school extra leuk maken voor de kinderen. De vergaderingen zijn in de avonduren en op verschillende dagen, ongeveer 6 keer per jaar. Het bestuur zoekt een nieuwe Penningmeester die de taken van Perry in oktober met de ALV (Algemene Leden Vergadering) overneemt. Als Penningmeester vervul je een belangrijk rol. Taken zullen bestaan uit:


- Verantwoordelijk voor beheer bankrekening.

- Verrichten van betalingen en verwerken van ontvangsten.

- Ouderraad informeren over de financiële situatie tijdens OR vergaderingen.

- Met andere bestuursleden Begroting vaststellen voor nieuw schooljaar.

- ALV (Algemene Leden Vergadering) Begroting voorbereiden en voordragen.

- Ouderbijdrage brieven versturen en bijdragen verwerken.

- Tijdsbesteding: ongeveer ½ uur per week + OR vergaderingen (± 6 per jaar).


Het bestuur bestaat uit 4 enthousiaste leden, die elkaar daar waar mogelijk ondersteunen. Je staat er dus niet alleen voor bij het uitvoeren van deze taken! Op donderdag 15 MAART houden we vanaf 20.00 uur een korte vergadering. Heb je interesse om Penningmeester te worden, dan ben je van harte welkom om deze avond kennis te komen maken! Voor vragen, email: ouderraad@daltonschooloegstgeest.nl


Hulp gevraagd Paasontbijt (29 maart)

Op donderdagochtend 29 maart organiseert de ouderraad het jaarlijkse paasontbijt voor alle kinderen. Om dit feestje te laten slagen hebben we weer hulp nodig van ouders! Wil jij ook meehelpen? We hebben de volgende hulp nodig:

  • 16 ouders, die eieren koken,

  • 20 ouders, die croissants afbakken,

  • 8 ouders, die helpen bij het buffet,

  • 8 ouders, die de afwas willen doen.

Je kunt je opgeven door in te schrijven op de inschrijflijst bij de groep van jouw kind of een mailtje te sturen naar ouderraad@daltonschooloegstgeest.nl. Je ontvangt van de ouderraad een bevestiging. De eieren en de croissantjes kunnen op woensdag 28 maart om 8.45 uur worden opgehaald bij het Daltonplein in de school. Zowel de eieren als de croissants lever je dan donderdagochtend warm af op school. Als je helpt tijdens het buffet word je rond 8.45 uur op school verwacht. Het duurt tot ongeveer 10.00 uur. De afwas kun je aan het einde van de schooldag ophalen in de groep waar je de afwas voor doet en na het Paasweekend weer schoon afleveren op school. We hopen er met elkaar weer een mooie ochtend van te maken! Alvast bedankt voor je hulp, de ouderraad.


Juffen- en meestersdag

Zoals ik al eerder had vermeld, wordt de juffen- en meestersdag van 28 maart verschoven. De nieuwe datum is 26 april. Er is dan een gecombineerd feest met de Koningsspelen.


Print