Nieuws

Uit de school geklapt 425

AGENDA

27 april t/m 13 mei Mei-vakantie

15 mei les 3 Orka groep 3

17 mei praktisch verkeersexamen groep 7

21 mei Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij

28 mei t/m 1 juni kamp groep 8

vanaf 28 mei Entree-toets groep 7

Vakantie

Vandaag hebben we een hele leuke feestdag gehad. De meesters en juffen zijn allemaal enorm verwend. Bedankt allemaal.

Nu is het tijd voor een heerlijke, lange vakantie. We zien elkaar weer op maandag 14 mei. Fijne vakantie!

Stukje van juf Nicky

In de zomervakantie verhuis ik met mijn gezin (terug) naar Noord-Holland. Wij hebben een huis gekocht in Heiloo waar wij weer heerlijk dicht bij onze vrienden en familie, bos, strand en duinen zijn. Dit betekent dat ik de Daltonschool na dit schooljaar zal verlaten.

Ik heb sinds 2009 met heel veel plezier op de Daltonschool gewerkt en ik heb genoten van de samenwerking met het team, van de ouders en vooral van alle kinderen die ik bij mij in de klas mocht hebben.

Van de MR: wij horen graag jullie mening!

Zoals in de vorige USG te lezen was, is het de bedoeling dat de schooltijden met ingang van het aankomend schooljaar gaan veranderen. In plaats van om 8:45 uur gaan we dan om 8:30 uur beginnen. Dit biedt de school meer ruimte om studiedagen en vrije dagen in te plannen. De studiedagen zijn belangrijk voor het verbeteren van het onderwijs; de vrije dagen kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de vrijdag voor de voorjaarsvakantie vrij is (in het algemeen een gewilde vrije dag). Ook kan er zo een extra vakantie ingepland worden aansluitend op Pinksteren. Dit zorgt ervoor dat leerlingen en leerkrachten niet een lange periode van 11 schoolweken hoeven te overbruggen tussen de mei- en zomervakantie.

Bij een wijziging van de schooltijden moeten altijd de ouders geraadpleegd worden, een taak die de MR op zich heeft genomen. We willen graag zoveel mogelijk reacties van ouders ontvangen! Hoe meer meningen van ouders we krijgen, hoe beter!

Tot nu toe zijn er ook enkele vragen binnengekomen. De meest gestelde vraag is om hoeveel dagen het concreet gaat. Het zou gaan om 8 extra dagen, waarvan 2 of 3 extra studiedagen (naast de al geplande studiedagen) en de rest vrije dagen.

De MR zou graag de mening van meer ouders hierover willen weten. Wat je er ook van vindt, ben je positief, negatief, twijfel je of heb je nog vragen: laat het ons weten!

Spreek ons aan op het schoolplein of stuur een mail naar mr@daltonschooloegstgeest.nl.

Update buitenspeelmateriaal en pleinstickers

Zoals eerder in het jaar aangekondigd werd, hebben wij nog  een gedeelte van het sponsorloopgeld in kas. Dit geld stoppen wij bij het potje voor de pleinmarkering dat wij vorig jaar van de vertrekkende groep 8 leerlingen kregen. Tijdens het uitzoeken van de pleinmarkering bleek dat pleinstickers weliswaar heel leuk, maar ook zeer kostbaar zijn.  Fijn dat we nu toch iets moois uit kunnen kiezen. Na de meivakantie presenteren we een selectie aan het team en de leerlingen waarna we een keuze maken. Het heeft langer geduurd dan gepland, maar we hebben goed op het geld “gepast”.


Print