Nieuws

Uit de school geklapt 436

Agenda

21 september Studiedag; alle leerlingen vrij
24 september Sportdag LET OP: groep 1 t/m 4 om 12.00 uur vrij

Informatieochtend

Vanmorgen hebben we voor het eerst een informatieochtend gehouden. Wat was het gezellig druk! Bedankt voor jullie aanwezigheid. We hebben iedereen gevraagd om tips en tops te noteren. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. We hebben ook een aantal kritische opmerkingen gelezen. We gaan daarmee zeker aan de slag. Wil je achteraf toch nog iets kwijt over de informatieochtend, dan kan dat via de mail.  

Hulp sportdag gevraagd!

Maandag 24 september houden wij weer onze jaarlijkse sportdag. Het lijkt misschien kort geleden dat de vorige sportdag heeft plaatsgevonden, maar dat komt omdat de sportdag van vorig jaar was verplaatst vanwege slecht weer. Momenteel hebben 6 ouders zich opgegeven. We zijn op zoek naar nog 6 ouders!
Globaal zal de dag er als volgt uitzien: In de ochtend zullen de kinderen van groep 1 t/m 8 in gemengde groepjes spelletjes doen in de Morsebel speeltuin/park. 's Middags zijn de groep 1 t/m 4 vrij en zullen de bovenbouw kinderen nog verschillende spellen spelen. Voor het ochtendprogramma hebben wij 12  hulpouders nodig die de verschillende spelletjes willen begeleiden. Daarnaast zoeken wij 3 'bakfietsouders' die heen en weer willen fietsen met kleuters met hoge nood! Mocht er iemand zijn die zelf niet kan, maar die zijn bakfiets beschikbaar wil stellen, dan horen wij dat graag! Aanmelden kan via Maaike op de mail: maaikedebruyn@daltonschooloegstgeest.nl Je kunt ook altijd even langslopen bij juf Maaike in groep 1/2A.
Wij kunnen deze leuke dag niet realiseren zonder uw hulp. Graag aanmelden voor dinsdag 18 september!

Avondvierdaagse

De avondvierdaagse was weer een groot succes. Van onze school liepen 91 kinderen mee. 21 kinderen liepen de avondvierdaagse voor het eerst. Eén leerling liep zelfs voor de negende keer mee! Allemaal gefeliciteerd met het behalen van de medaille!

Jantje Beton actie

Dit jaar doen de leerlingen van de groepen 7 en 8 mee aan de Jantje Beton actie. Tot en met 26 september verkopen de leerlingen Jantje Beton loten. De opbrengst is deels voor Jantje Beton en deels voor de school. Zo hebben we een extra bijdrage voor het groep 8 kamp. Vanaf 28 november kun je, op de site van Jantje Beton (www.jantjebeton.nl),  de loten checken en zie je of je iets hebt gewonnen. Op deze site vind je ook meer informatie over de actie.
Wat doet Jantje Beton?
Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Studiedag

Volgende week is het studiedag. Alle leerlingen zijn dan vrij. Alle meesters en juffen zijn die dag wel op school. We hebben een cursus over Zien! Dit is het programma waarmee we de sociaal-emotionele ontwikkeling van alle leerlingen in kaart kunnen brengen. Dit gebeurt aan de hand van observaties. Vanaf groep 5 vullen de leerlingen zelf ook een vragenlijst in. Meer in formatie volgt...

Hutspot

Op 2 oktober organiseert de Ouderraad zoals ieder jaar de hutspotmaaltijd op school. Ook dit jaar kunnen we dit niet zonder de hulp van enthousiaste ouders!Wij hebben 20 kookouders nodig die op 2 oktober een grote pan hutspot willen maken! Voor de mensen die denken: “dat kan ik niet”: je krijgt, samen met het recept, geschilde aardappels, gesneden uien en wortels mee, en voor de niet vegetarische variant ook een zakje voorgekruid gehakt.Daarnaast hebben we hulp nodig bij het opscheppen van de hutspotmaaltijd.
We zijn op zoek naar 2 hulpouders per groep.De afwas moet ook worden gedaan, dus hebben we minimaal 1 ouder per groep nodig die de vieze vaat mee naar huis wilt nemen om deze op donderdag 4 oktober weer schoon en wel terug te brengen naar de groep waar je de afwas voor heb gedaan.Ook willen we graag reserve ouders voor deze taken.
Wil je je opgeven voor één of meerdere taken of als reserve ouder, dan kun je dit doen door een mailtje te sturen naar ouderraad@daltonschooloegstgeest.nl of vul je gegevens in op één van de inschrijfformulieren bij de klaslokalen.
Heb je voorkeur voor de vegetarische hutspot dan kun je dit bij opgave vermelden.
Graag vóór 28 september opgeven! Je ontvangt dan van ons nadere informatie per mail.
Let op; de kinderen hebben een continurooster en zijn om 14.00 uur vrij.
Met vriendelijke groet,
De Ouderraad

Maxclass (herhaling)

Iedereen heeft, als het goed is, een uitnodiging ontvangen om een MaxClass-account aan te maken. Veel ouders hebben dat al gedaan. Fijn! Als je dat nog niet hebt gedaan, vragen we je om dat alsnog te doen. De communicatie gaat vanaf volgende week via MaxClass lopen. Als je geen account hebt, mis je veel informatie. Heb je geen uitnodiging ontvangen, of lukt het niet? Stuur dan een mailtje aan Rik: admin@daltonschooloegstgeest.nl .
Print