Nieuws

Uit de school geklapt 437

Agenda

24 september Sportdag LET OP: groep 1 t/m 4 om 12.00 uur vrij

26 september start verkoop kinderpostzegels

2 oktober hutspot eten. Let op: continurooster. Iedereen om 14.00 uur vrij.

3 oktober Leidens ontzet. Iedereen vrij.

4 oktober opening kinderboekenweek


Bibliotheekouders gezocht!

Al heel lang hebben wij een schoolbibliotheek in de school.

Elk jaar kopen we in overleg met de leerlingen nieuwe boeken. Vind  je dit leuk om te doen, ga dan gezellig mee!

Het vorige schooljaar werkten er vier ouders mee, die elkaar wekelijks afwisselden. Door vertrek van hun kind naar de middelbare school, is het aantal ouders helaas teruggelopen tot twee!!

De consequentie is dat de openingstijden teruggebracht zijn  naar twee keer in de week een half uur.

Aangezien lezen en het daarbijbehorende leesplezier een belangrijk speerpunt is op onze school, vragen wij DRINGEND, per direct, ouders/verzorgers, opa' s, oma' s,etc. die het leuk vinden om 1 keer per week een half uurtje boeken zouden willen uitlenen. Uiteraard word je ingewerkt door een van de huidige biebouders.

De uitleentijden kunnen we onderling overleggen: nu zijn de tijden woensdagochtend van 11.30 tot 12.00 uur en vrijdagmiddag van 13.00 tot 13.30 uur. Als er veel ouders aanmelden kunnen we een rooster maken zodat je niet elke week aan de beurt hoeft te zijn.

Aan het eind van het schooljaar komen we een avond bij elkaar om te controleren of alle boeken er zijn. Dit gebeurt onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers.

Vind je het werken met boeken en kinderen leuk? Stuur dan een mailtje naar juf Margret: margret@daltonschooloegstgeest.nl.

Hopelijk tot ziens, want het zou toch zonde zijn als we de bieb zouden moeten sluiten!!

Namens het team en de huidige biebouders, juf Margret van Elsen.


Sportdag

Aanstaande maandag is onze sportdag. Wat fijn dat het weer gelukt is voldoende hulpouders te vinden. Bedankt allemaal!

Helaas zijn de weersvoorspellingen voor maandag niet zo goed. We kijken het nog even aan. Op zondagavond (rond 18.00 uur) stuur ik jullie een mail met de mededeling of de sportdag door gaat. Als de sportdag niet door gaat is maandag een gewone schooldag voor de kinderen. De groepen 1 t/m 4 worden dan ‘s middags ook gewoon op school verwacht.

Als de sportdag wel doorgaat, zijn de kinderen van groep 1 t/m 4 vrij om 12.00 uur.


Van de gymmeester...

Het schooljaar is ondertussen al een aantal weken bezig net als de gymlessen. Gelukkig hebben veel kinderen al hun spullen op orde maar een aantal mist soms nog iets van de nodige spullen. Ik heb het tijdens de lessen al verteld aan de kinderen maar het kan het zo zijn dat zij niet alles op dezelfde manier hebben doorgegeven aan jullie als ouders. Vandaar dat ik toch nog even een berichtje stuur met wat wel en niet nodig is voor de gymlessen.

Deze onderstaande regels zijn natuurlijk niet om het moeilijk te maken maar om de veiligheid en hygiëne te waarborgen.


Nodig:

- Gymschoenen zijn schoenen die alleen in de gymzaal worden gedragen

(hygiëne, om de vloer netjes te houden, eigen veiligheid want een hockeystick tegen blote voeten of kinderen die op je tenen gaan staan is niet prettig.)

- Gymkleding

(andere kleding dan die je de rest van de schooldag aan hebt, we gaan veel rennen en bewegen dus ook zweten, een spijkerbroekje werkt niet tijdens de gym omdat deze de beweging beperkt. Een sportbroek en sportshirt zijn het meest geschikt)

- Haarelastiek, indien de haren langer zijn dan op de schouders.

(we gaan rollen, klimmen, rennen, die lange haren willen we niet klem hebben zitten tussen voorwerpen of kinderen. Ook is het fijn om vrij zicht te hebben i.p.v. haren voor de ogen. Haren kunnen vast als knot, staart, vlecht of iets anders zolang het maar niet los zit tijdens de gym.)


Niet nodig, of wat af moet tijdens de gymlessen:

- Horloge

(Horloge is niet nodig, er hangt een klok in de gymzaal en ze kunnen alleen maar stuk gaan of iemand anders kan er achter blijven hangen met zijn vingers en hier een verwonding aan oplopen)

- Armband, ketting, ringen

(hetzelfde als bij een horloge, iemand kan er achter blijven hangen en zich bezeren, ook touwtjes, bandjes van een pretpark, zwembad of ander feestje kunnen andere kinderen verwonden)

- Grote oorbellen

(grote oorbellen kunnen als we gaan stoeien maar ook bij andere activiteiten in de weg zitten, het zou vervelend zijn als die er plots uitgetrokken worden. Bij kleine oorbellen is de kans veel kleiner om achter te blijven hangen en zijn wel toegestaan.)

- Deodorant spuitbus mag niet

(Deodorant roller mag wel, spuitbus mag niet vanwege astmatische klachten van andere kinderen en het niet goed kunnen ventileren van de kleedkamers.)


Overigens hoeven gymschoenen (die bij mij bovenaan het rijtje staan omdat ik ze zo belangrijk vind) niet duur te zijn.

Gymschoenen zijn er in alle soorten en maten en al vanaf 6 euro te verkrijgen bij bijvoorbeeld de scapino.

Balletschoentjes met een zachte zool hebben achter te weinig demping. Ik heb hieronder een link toegevoegd van eventuele opties.

Scapino gymschoenen


PS: Tijdens de sportdag van volgende week mag je schoenen met noppen aan doen op het grasveld, dit is niet verplicht. Schoenen met noppen zorgen ervoor dat de kans op uitglijden verkleint, heb je ze niet hoef je ze zeker niet aan te schaffen voor die 1e keer per jaar.


Met sportieve groet,

Gym meester Jeroen


Print