Nieuws

Uit de school geklapt 438

Agenda

10 oktober ouder/kind-gesprekken 13.00 uur - 16.00 uur

15 oktober ouder/kind-gesprekken 16.00 uur - 19.00 uur

17 oktober OR jaarvergadering

20 t/m 28 oktober herfstvakantie


Hutspot

Dinsdagmiddag rook de hele school weer naar hutspot. Iedereen heeft heerlijk zitten smullen! Bedankt aan alle hulpouders die dit mogelijk hebben gemaakt!


Ouder/kind-gesprekken

Woensdag 10 en maandag 15 oktober vinden de ouder/kind-gesprekken plaats. Wij vinden het belangrijk alle ouders en kinderen gesproken te hebben en vragen u daarom in te tekenen op de lijst bij de deur van de klas. Op maandagmiddag zullen de leerkrachten ook de ouders indelen die nog niet hebben ingetekend.


Toestemmingsformulier beeldmateriaal en adresgegevens

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt.

Wij zijn daarom verplicht u toestemming te vragen voor het delen van beeldmateriaal en adresgegevens. U heeft een link ontvangen naar het toestemmingsformulier. Al veel ouders hebben dit ingevuld. Maar we hebben het van een aantal ouders nog niet. In die situatie moeten we ervan uitgaan dat u geen toestemming geeft. Dat betekent dat we geen foto’s mogen delen via MaxClass en ook uw adresgegevens niet mogen delen met andere ouders. Als u daar geen bezwaar tegen hebt, vragen we u alsnog het toestemmingsformulier in te vullen. U heeft op ieder moment de mogelijkheid om de toestemming weer in te trekken.

Als u moeite heeft met het invullen of als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind of met mij.   


Moestuin

Het moestuin seizoen is ten einde. We hebben weer veel gezien en meegemaakt en gegeten uit de tuin.

Nu is het tijd om de tuin leeg te maken. Dat doen we, bij droog weer, op:

Woensdag 10 oktober van 11 tot 12 uur

en vrijdag 12 oktober van 13-15 uur.

We hebben hier hulp bij nodig.

Alle ouders of opa’s en oma’s die een half uurtje of langer mee kunnen helpen zijn van harte welkom.

We ruimen op zonder kinderen, en groene vingers zijn niet nodig.

Sterke handen wel!

Graag tot dan!


Eiskje en Gabie


Onderzoek universiteit

Help onderzoekers van de universiteit om meer inzicht te krijgen in hoe kinderen ontdekkend leren!

Onderzoekers aan de Universiteit Leiden zijn op zoek naar kinderen tussen de 5 en 6,5 die het leuk vinden om mee te doen aan een onderzoek.

Met deze studie willen we kijken hoe de hersenen van kinderen reageren op nieuwe informatie tijdens het leren over natuurkundige concepten. Dit doen we door de activiteit in de hersenen van kinderen te meten, met gebruik van een EEG (elektro-encefalogram). EEG is een soort badmuts met sensoren waarmee je op een pijnloze, hygiënische en veilige manier de elektrische activiteit in de hersenen kan meten. Het onderzoek vindt plaats op de Universiteit Leiden en duurt ongeveer een uur. U en uw kind ontvangen voor deelname aan het onderzoek 15 euro en een cadeautje. Bent u geïnteresseerd, ga naar onderstaande link voor verdere informatie goo.gl/9xjsRn.

Met vriendelijke groet,

Dr. Jo van Schaik, Onderzoeker Onderwijswetenschappen, Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Leiden


Print