Nieuws

Uit de school geklapt 443

Agenda

20 december 12.00 uur vrij

20 december kerstdiner

22 dec.t/m 6 jan. kerstvakantie

7 januari eerste schooldag 2019

7 januari MR vergadering

Kerstdiner

Gisteren hebben we een hele gezellige avond gehad. Iedereen heeft zich vooraf heel erg uitgesloofd in de keuken. Iedereen zag er ook prachtig uit. Wat is de kersttijd toch altijd een fijne tijd. Bedankt aan alle ouders die hebben geholpen het kerstdiner tot een succes te maken. 
Vanmorgen waren er alweer wat ouders die hebben geholpen de kerstspullen weer op te ruimen. Bedankt! Vele handen maken licht werk. Het is fijn om zo'n grote ouderbetrokkenheid te zien.

Schoenendoosactie

Wij zijn Kintan (19) en Elisah (19) en zijn twee oud-scholieren van de Joris de Witte. Onlangs hebben wij onze eigen goede doelen stichting opgericht, genaamd Cultural Development Collective. Met als start van de stichting hebben wij project Gaia bedacht. Prithipura is een tehuis voor kinderen en volwassenen die vanwege hun mentale en fysieke handicaps zijn verstoten door de maatschappij in Sri Lanka. Prithipura leeft aldus van donaties (voornamelijk eten en geld) en wij zouden ze graag iets mee willen geven wat duurzaam is en tegelijkertijd ook hun levens kan opbeuren, door middel van het geven van persoonlijke spullen gericht aan de gehandicapten

Tijdens dit project zullen wij in samenwerking met de JdW, de Dalton en SKO de schoenendoos-actie in een nieuw licht zetten. Project Gaia is een actie die de scholieren zal leren over de waarde en duurzaamheid van hun spullen. Verder zullen wij door het geven van informatieve presentaties op de JdW en de Dalton, de kinderen leren over de positieve impact die zij kunnen hebben op de wereld. Wij kunnen niet wachten om het project te beginnen, dat van start zal gaan in maart.

Ouderbijdrage (herhaling)

De ouderraad heeft reeds sinds lang de ouderbijdrage in het leven geroepen om de mogelijkheid te bieden voor de leuke dingen op school, zoals de het kaarsen en kerststukjes maken met Kerst, een paasontbijt, excursies, Daltonleermiddelen en nog veel meer. Daarom hebben wij de kinderen een brief meegegeven met het verzoek om EUR 50,- ouderbijdrage per kind te betalen.

Wij zijn blij dat een deel van de ouders hier al gevolg aan heeft gegeven. Voor diegene die dat niet hebben gedaan, willen wij u bij deze herinneren aan de brief. Wij verzoeken u om de ouderbijdrage voor het schooljaar 2018/2019 spoedig aan ons over te maken, omdat de activiteiten reeds gestart zijn.

Mocht betalen lastig zijn, neem dan contact op met Ed Schut.

Overmaken kan aan: NL65INGB0002626871 t.n.v. Oudervereniging Daltonschool Oegstgeest. Alvast dank.

Tafeltennistoernooi

Het scholierentoernooi tafeltennis komt er weer in de kerstvakantie aan! Geef je snel op door een mailtje te sturen aan ronald@rijsdorp.nl (vragen: 06-5469 7478). Deelname is gratis.
Het is een leuke manier voor uw kinderen om hun pingpongkunsten in een grote tafeltenniszaal te laten zien, op een echte wedstrijdtafel. Ze zijn er de hele ochtend zoet mee en de organisatie is in handen van tafeltennissers die zelf ook ouders zijn van jonge kinderen.
Na afloop zullen we ook uitleggen dat we een kennismakingscursus aanbieden voor de kinderen om te kijken of ze tafeltennis leuk vinden als sport. Hier leer je goede trucjes om eindelijk je vader, neefje of je broertje te verslaan. Of om volgend jaar het campingtoernooi te winnen! 
Wanneer:

Groep 5 en 6 spelen donderdag 27 december van 9 tot 13 uur uiterlijk (kinderen kunnen eerder klaar zijn als ze de finale niet halen) Groep 7 en 8 spelen vrijdag 28 december van 9 tot 13 uur uiterlijk
Waar: Pecos tafeltennishal, Voskuyl 42 (niet De Cuyl, maar onze eigen zaal achter de dansschool aan het einde van de Voskuyl) 071-5170440
Wie:  Groep 5 en 6 op donderdag en groep 7 en 8 op vrijdag. Jongens en meisjes, per leeftijdsgroep een eigen poule en prijs. Jongens en meisjes spelen ook in aparte poules.
Wat: De kinderen spelen eerst in een poule tegen elkaar en daarna kruisfinales.
Kleding: Jogging/sportbroek met shirt of polo en gymschoenen voor binnen met liefst witte zolen.
Batjes: Wij zorgen voor batjes en balletjes, maar je mag natuurlijk ook je eigen batje meenemen.
Geef je op via ronald@rijsdorp.nl Een kort mailtje met je voor- en achternaam, school en groep is genoeg. Als je nog twijfelt mag je ook op de dag zelf binnenkomen zonder vooraf bericht.
Kom je vooraf een keer oefenen met je vriendje of vriendinnetjes?
Groep 5 en 6 op zondagmiddag 23 december vanaf 14 tot 15 uur
Groep 7 en 8 op zondagmiddag 23 december vanaf 15 tot 16 uur

Met vriendelijke groet namens Tafeltennisclub Pecos,

Ronald Rijsdorp Mob. 06-54697478

Vakantie

We wensen iedereen een hele prettige vakantie, fijne dagen en een fantastisch nieuwjaar!

Tot in 2019!


Print