Nieuws

Uit de school geklapt 444

Agenda

23 januari    voorleesontbijt
28 januari    studiedag

Oudertevredenheidspeiling

Afgelopen maandag hebben jullie allemaal een uitnodiging ontvangen voor de oudertevredenheidspeiling. Op dit moment hebben 25 ouders de peiling ingevuld. Het is voor ons belangrijk dat veel ouders de vragenlijst invullen. De informatie uit de peiling gebruiken we bij het maken van de nieuwe plannen voor de komende jaren.
Wat gaat al goed en wat kan beter?
De vragenlijst kan worden ingevuld tot 21 januari. Als je onverhoopt geen uitnodiging per mail hebt ontvangen, wil je me dat dan laten weten.
Vast bedankt voor het invullen!

Muurgedicht

ANKE KUYPERS (1982 - 2017) was schrijfster, zangeres en actrice. Ze schreef ruim zevenhonderd Ankertjes die ze onder andere publiceerde op Facebook en waarmee ze voorstellingen speelde met componist Hilmar Leujes. Toen het Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité kort na het vroegtijdig overlijden van Kuypers een oproep deed voor geschikte muren voor muurgedichten was dat een mooie mogelijkheid om een monument te creëren ter nagedachtenis aan Anke Kuypers.
Oegstgeester kunstenaar BASTIAAN DE WIT (1972 - 2018) maakte een ontwerp en begon in november aan de uitvoering. Half december legde hij de laatste hand aan het kunstwerk en werd begonnen aan de voorbereiding voor de onthulling op 19 januari.
Op 27 december bereikte ons het nieuws dat Bastiaan de Wit de dag daarvoor door een noodlottig ongeval om het leven was gekomen. Zijn familie wil toch graag de onthulling door laten gaan, omdat Bastiaan zich daar zo op verheugd had. Daarmee is het muurgedicht plotseling en tot groot verdriet een monument voor twee bijzondere kunstenaars geworden.
De onthulling door wethouder Matthijs Huizing is op 19 januari 2019 om 11:00 uur in de Daltonschool Oegstgeest. Iedereen is welkom.

Geef een (prenten)boek cadeau!

Op 8 februari is de start van een nieuwe editie van de landelijke leesbevorderingsactie ‘Geef een (prenten)boek cadeau!’. Na onder andere Oorlogswinter van Jan Terlouw en Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren is het nu de beurt aan Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman. Vanaf 8 februari is dit boek tijdelijk verkrijgbaar voor maar 2,50 euro!! En vanaf 5 april begint de actie voor de jongere kinderen. Vorig jaar was de actietitel “Raad eens hoeveel ik van je hou” van Sam McBratney. Dit jaar is het boek “Kikker is Kikker” van Max Velthuijs tijdelijk verkrijgbaar voor 2 euro.
Rijnlandse Boekhandel
Lange Voort 35
2343CB Oegstgeest

Print