Nieuws

Uit de school geklapt 449

Agenda

8 april MR-vergadering

11 april kijkochtend project (tot 9.30 uur)

12 april spelletjesochtend (Koningsspelen)

15 april Centrale eindtoets groep 8

16 april Centrale eindtoets groep 8

17 april Centrale eindtoets groep 8

18 april paasontbijt

19 april Goede vrijdag vrij

t/m 5 mei meivakantie

6 mei weer naar school


Project

De afgelopen weken hebben de leerlingen hard gewerkt aan het project sprookjes. Aanstaande donderdag kun je tijdens de inloopochtend komen kijken naar alle kunstwerken.

Voor de ouders van de kleuters is er een voorstelling. Inmiddels hebben jullie allemaal de uitnodiging via MaxClass ontvangen.


Vervanging bij ziekte

Afgelopen donderdag en vrijdag hadden we te maken met zieke collega’s. Doordat er geen vervanging was, hebben we er voor moeten kiezen de groep 4 en 8 naar huis te sturen. We begrijpen goed dat dat voor jullie heel lastig is. Ook wij vinden dat heel vervelend. Wat fijn dat er zo snel oplossingen gevonden werden! Bedankt voor alle medewerking.

Dit schooljaar hebben we op ongeveer 40 ziektedagen de leerlingen opgevangen en geprobeerd het onderwijs zoveel mogelijk door te laten lopen. Het invallen doen we als team graag voor elkaar en de kinderen, maar dit betekent wel dat de invallers die dag niet toekomen aan hun taken van die dag. Taken die wel gedaan dienen te worden voor het onderwijs op onze school en dus extra werk opleveren op andere momenten. Dat is ook de reden dat we met elkaar op het Malieveld stonden op 15 maart. Er is momenteel een groot probleem in het onderwijs, en dat wordt alleen maar groter.

We blijven onze uiterste best doen om situaties zoals deze week zoveel mogelijk te voorkomen. Tips en ideeën blijven welkom.


Hulpouders gezocht voor het paasontbijt

Op donderdag 18 april verzorgt de Ouderraad weer het gezellige Paasontbijt. Ook dit jaar kunnen we dit niet zonder de hulp van enthousiaste ouders!

Wij zoeken ouders die eieren willen koken en/of croissants willen afbakken en deze donderdagochtend 18 april warm op school afleveren.

Eieren en croissants kunnen woensdagochtend 17 april om 8.45 opgehaald worden bij het Daltonplein in de school.

Daarnaast zoeken we 1 hulpouder per groep die kan assisteren bij het ontbijtbuffet op het Daltonplein van 8:45 tot 10:00 (groep 3 t/m 8) en 1 hulpouder per groep die de afwas mee naar huis wil nemen. Deze graag na de meivakantie weer schoon en wel terugbrengen naar desbetreffende groep (of dezelfde dag al om 15:00).

Geef je op door je naam op de inschrijflijst bij de groep van je kind te zetten of stuur een mailtje naar ouderraad@daltonschooloegstgeest.nl

We hopen er met elkaar weer een mooie ochtend van te maken! Alvast bedankt voor je hulp.

Paashaaswijkloop

Voor alweer de 44ste  keer wordt in Haaswijk de Paashaaswijkloop georganiseerd. Op maandag 22 april a.s. is het Tweede Paasdag en zal het startschot klinken van deze inmiddels traditionele loop ofwel ‘het leukste loopje van de lente’. Aan het begin van de lente, dus met het weer kan het alle kanten op. Traditiegetrouw organiseert de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel deze prestatieloop voor jong en oud samen met de Loopgroep Oegstgeest.

Voor de kinderen is er de kinderloop en de groteren kunnen kiezen uit verschillende afstanden.

Voor de kinderen hebben wij daarnaast een loterij. Bij de start ontvangen zij hun lotnummer. Na de kinderloop worden de winnende lotnummers bekend gemaakt. Bij droog weer is er ook dit jaar voor de kinderen tot 10 jaar een springkussen.

De organisatie heeft de route niet gewijzigd. Deze leidt over een parcours met weinig of geen verkeer door de wijken Haaswijk en de Morsebel met het bekende rondje Klink.

Alle lopers  krijgen een startnummer, er is een warming-up op muziek, er zijn omkleedfaciliteiten, drinkpost(en), prijzen en een herinnering.

Er kan worden gekozen uit twee afstanden, te weten 5 en 10 km.

Voor de kleinsten is er de 2 km loop. Voor de start is er ook voor hen een heuse warming-up die begint om 11.15 uur. De start voor de kleinsten en hun ouders (2 km) zal om 11.30 uur zijn.

Om 12.00 uur is de centrale warming-up voor de afstanden 5 en 10 km.

De start voor de deze afstanden is om 12.15 uur.

Inschrijving

Het is ook mogelijk vooraf in te schrijven via de website (www.paashaaswijkloop.nl). Ook kunt u zich op de dag zelf  tussen 10.30 uur en 11.45 uur inschrijven in de tent in het Mien Ruyspark (bij slecht weer in de gymzaal bij de Daltonschool Oegstgeest in de Jan Wolkerslaan).

Deelname Kinderloop: kinderen leden € 1,00, kinderen niet-leden € 3,00.

Deelname 5 en 10 km: leden van de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel en van de Loopgroep Oegstgeest betalen € 2,00, niet-leden betalen € 6,00.

Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Runnersworld Leiden en Lidl Oegstgeest.

Inlichtingen: www.paashaaswijkloop.nl en telefoon  (071) 5153148 / 5175760 / 06 44330722


Print