Nieuws

Nieuwsbrief 9 10-01-2020

Agenda

13 januari adviesgesprekken groep 8
15 januari studiedag (leerlingen vrij)
16 januari adviesgesprekken groep 8
17 januari koffieochtend
20 januari ouderavond weerbaarheidstraining groep 7 (19.15 uur)
22 januari adviesgesprekken groep 8
27 januari MR vergadering
30 januari STAKING (leerlingen vrij)
31 januari STAKING (leerlingen vrij)  

Koffieochtend 

Aanstaande vrijdag is de derde koffieochtend. Je bent van harte welkom om een bakje koffie of thee te komen drinken. We kunnen dan informeel met elkaar in gesprek over zaken die de school aangaan. De vorige koffieochtend was heel erg leuk. We hebben gesproken over verschillende manieren van leren, techniek en digitalisering en over leerlingen die meer aankunnen. Kom je vrijdag ook tussen 8.45 uur en 9.30 uur?

Studiedag

Aanstaande woensdag is er een studiedag. De leerlingen zijn dan vrij. Deze studiedag staat niet in de papieren jaarkalender. De studiedag was oorspronkelijk gepland op 6 november maar toen werd er gestaakt.

Cito-toetsen

Maandag 20 januari starten we weer met de Cito-toetsen voor groep 3 t/m 7. Deze toetsen worden altijd in januari en juni afgenomen.Je kunt hier meer lezen over de cito-toetsen: https://wijzeroverdebasisschool.nl/kennisbank-rekenen/cito-toetsen/leerlingvolgsysteem/ 

Nieuwsbegrip

Vanaf januari gaan we vanaf groep 4 werken met Nieuwsbegrip. Dat is een methode voor begrijpend lezen en woordenschat. Wekelijks wordt er in de klas een nieuwe tekst aangeboden. Dit is altijd een tekst met een actueel onderwerp. Vaak gaat het over dingen die op dat moment in het nieuws zijn. Sommige groepen hebben hier, op proef, al eerder mee gewerkt. Na de positieve bevindingen stappen we nu helemaal over. 

Print