Nieuws

Nieuwsbrief 10 07-02-2020

Agenda

14 februari Rapport 1
17 februari rapportgesprekken
19 februari rapportgesprekken
21 februari Dalton’s got talent
22 februari t/m 1 maart voorjaarsvakantie

Rapport en rapportgesprekken

Vrijdag 14 februari worden de rapporten verstuurd per mail. Vanaf aanstaande maandag (10 februari) kun je vanaf 16.00 uur intekenen voor de rapportgesprekken op maandag 17 en woensdag 19 februari. Je ontvangt daarover een mail. Vanaf groep 5 is het gesprek met je kind erbij. 

Gevonden voorwerpen

De stapel met gevonden voorwerpen wordt weer steeds groter. Tijdens de rapportgesprekken zal Paula alle spullen die gevonden zijn uitstallen op het Daltonplein. Loop een rondje langs de spullen en kijk of er iets van je kind tussen ligt. Na afloop worden de overgebleven spullen weggedaan.

Koffieochtend 

Er zijn nu 5 koffieochtenden geweest op verschillende dagen. Ik heb gemerkt dat het telkens niet echt druk is. Daarom wil ik de komende koffieochtenden veranderen in koffiemomenten. Je kunt dan eerder naar school komen als je je kind komt ophalen. Er staat dan koffie of thee klaar. We kunnen dan met elkaar in gesprek gaan over allerlei algemene zaken die de school aan gaan. Het komende koffiemoment is op woensdag 18 maart. Je bent dan van harte welkom vanaf 11.30 uur.

Zieke leerkrachten

Helaas hebben we regelmatig te maken met zieke leerkrachten. Met elkaar proberen we dit zo goed mogelijk op te vangen. Het is helaas ook gebeurd dat een groep werd verdeeld of dat er zelfs een groep is gevraagd thuis te blijven. We realiseren ons dat dit geen fijne oplossingen zijn. Ik hoop dat jullie er op vertrouwen dat we iedere keer weer proberen een zo goed mogelijke oplossing te zoeken. Er komen soms ouders naar me toe om daarover met mij te praten. Het is goed om van gedachten te wisselen met elkaar. Dat kan soms ook helpen in het zoeken naar een andere oplossing. Dit is ook een onderwerp wat tijdens een koffiemoment besproken zou kunnen worden. En anders staat mijn deur altijd open.

Gezond 10-uurtje

Wij vinden het belangrijk dat kinderen bij ons op school zo gezond mogelijk opgroeien. Daarom zijn dinsdag, woensdag en donderdag bij ons op school “fruitdag”. We vragen jullie dan iets van groente of fruit mee te geven aan je kind als tussendoortje. Op maandag en vrijdag is een ander, gezond, tussendoortje toegestaan. Dus op deze dagen geen chocoladekoekjes e.d. Trakteren op je verjaardag is altijd leuk. Maar ook dan vragen we jullie om te denken aan een gezonde traktatie. Het is leuk te zien dat er regelmatig allerlei creatieve en gezonde traktaties langs komen. En de meesters en juffen doen daar dan gewoon aan mee.
Op internet kun je een heleboel leuke ideeën opdoen. Bijvoorbeeld op:

https://www.gezondtrakteren.nl/recept/category/traktaties-met-fruit/


Print