Nieuws

Nieuwsbrief 11 21-02-2020

Agenda

22 februari t/m 1 maart voorjaarsvakantie
6 maart Dalton’s got talent
10 maart Studiedag (alle leerlingen vrij)
12 maart uitwisseling De Thermiek / groep 7
16 maart Start project
18 maart koffiemoment 11.30 uur - 12.15 uur 

Juf Ineke

Veel ouders en leerlingen hebben juf Ineke alweer veel op school zien rondlopen. Op woensdag heeft de juf ook alweer met groep 6 gewerkt. Het is fijn te zien dat het langzaam steeds beter gaat met Ineke. De tijd voor groep 6 wordt langzaam uitgebreid. Fijn om te zien!

Uitwisseling De Thermiek

Op donderdag 12 maart is er een uitwisselingsproject tussen leerlingen van De Thermiek en de leerlingen van groep 7. De Thermiek is een mytylschool voor leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking.
Een deel van de leerlingen van groep 7 zal die dag naar De Thermiek fietsen met juf Titia. Het andere deel van de leerlingen van groep 7 blijft hier. Er komen leerlingen van De Thermiek naar onze school. Op beide scholen gaan de leerlingen van de verschillende scholen met elkaar een voorstelling maken. Deze voorstellingen worden ook op beide scholen voor een deel van de leerlingen opgevoerd. Het thema van dit project is: “gelijkwaardigheid”. 

Koffieochtend (herhaling)

Er zijn nu 5 koffieochtenden geweest op verschillende dagen. Ik heb gemerkt dat het telkens niet echt druk is. Daarom wil ik de komende koffieochtenden veranderen in koffiemomenten. Je kunt dan eerder naar school komen als je je kind komt ophalen. Er staat dan koffie of thee klaar. We kunnen dan met elkaar in gesprek over allerlei algemene zaken die de school aan gaan. Het komende koffiemoment is op woensdag 18 maart. Je bent dan van harte welkom vanaf 11.30 uur.

Voorstellingen in de vakantie

In de voorjaarsvakantie is er van alles te beleven voor jonge en oudere kinderen in de Leidse Schouwburg! 

Brugklas de musical (9+)

vrijdag 21 februari, 19.30 uur
Vrijdag 21 februari komt de populairste serie van de Nederlandse TV naar het theater met een eigen musical. Tijdens de voorstelling kun je zien wat je te wachten staat in het eerste jaar van de middelbare school. Een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.

Sesamstraat Live! (2+)

zondag 23 februari, 13.30 en 16.00 uur
Zondag 23 februari staat Sesamstraat op het toneel met Een Wereld Vol Fantasie. Het is feest in de bekendste straat van Nederland! Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met hun grootste show ooit naar het theater! Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman de vrolijkste avonturen.

Het Juffenballet (6+)

dinsdag 25 februari, 14.30 uur 
Dinsdag 25 februari staat Het Juffenballet in de Leidse Schouwburg. Een bokkig avonturenverhaal waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje. De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?
Print