USG 324

Agenda

18 december Kerst-spring-er-es-in-show (alle groepen)
19 december 's middags vrij. 17.45 uur samenzang en 18.00 kerstdiner tot 19.00 uur. (Glühwein om 18.45 uur)
20 december 12.00 uur start Kerstvakantie t/m 5 januari
21 januari Ouderavond Relationele en Seksuele ontwikkeling (zie mail 13 december)

Gezond gesprek

Bent u geïnteresseerd in een leuke en laagdrempelige manier om met uw zoon/dochter uit groep 6, 7 en of 8 in gesprek te raken over gezondheid en opvoeding? Op uw school wordt ‘s avonds 27 maart 2014 de kosteloze bijeenkomst Gezond Gesprek georganiseerd.
Bij de bijeenkomst “Gezond Gesprek” praten ouders met kinderen uit groep 6, 7 en 8 op een speelse en ontspannen manier over gezondheid (voeding en beweging, alcohol en roken, gevoelens, samenleven, lijf en relaties) aan de hand van groepsoefeningen en een kaartspel. Tijdens de gesprekken met uw kind(eren) wordt u begeleid door medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Uiteraard met veel respect voor de privacy van uw gezin.
Het kaartspel is uitvoerig getest tijdens 4 bijeenkomsten waarbij zo’n 40 gezinnen betrokken waren. De betrokken ouders en kinderen beoordeelden de bijeenkomst gemiddeld met een 8 en het kaartspel met een 8,5. Ouders vonden dat het kaartspel hen op een prettige manier prikkelt tot gesprek en dat de bijeenkomst aansloot bij opvoedvragen en behoeften die ze hebben.
Bij Gezond Gesprek is plek voor maximaal 20 gezinnen per bijeenkomst. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn! Omdat de groep voor de bijeenkomst wordt gesplitst is de bijeenkomst kleinschalig, waardoor er veel aandacht is voor uw gezin en de vragen die u en uw kind(eren) hebben. Dus wacht niet langer en schrijf u en uw kinderen in via onderwijsaanbod@ggdhm.nl. Nadat uw inschrijving is ontvangen krijgt u een email met hierin een ouderbrochure, zodat u zich vooraf in kunt lezen in de verschillende gezondheidsonderwerpen.

Anti-Pest-App

Vandaag is de Anti-Pest-App, bedacht door kinderen van de Gevers Duetz Terweeschool tijdens de Kindergemeenteraad, gepresenteerd in groep 8. De app verkeert nog in het proefstadium, maar we doen uit oogpunt van preventie graag mee.

Ouderavond 21 januari

Ik stuurde u op 13 december een mail met de uitnodiging voor de ouderavond "Begin aan de basis"over de relationele en seksuele ontwikkeling van de kinderen. De brief staat integraal onder "nieuws"

We wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2014

Team Daltonschool Oegstgeest