Nieuws

Nieuwsbrief 14 19-06-2020

Agenda

19 juni N8 van 8
24 juni studiedag leerlingen vrij
6 juli rapport
10 juli  afscheidsmusical groep 8
14 juli uitzwaaien groep 8
17 juli start zomervakantie t/m 30 augustus

Corona

De afgelopen twee weken zien we weer volle groepen. En wat is dat fijn om te zien! We houden ons nog steeds aan de afgesproken maatregelen. Dat is soms heel lastig, maar ik merk dat iedereen zich daar heel goed aan probeert te houden. Sinds deze week hoeven kinderen t/m 6 jaar met verkoudheidsklachten niet meer thuis te blijven. Voor de andere kinderen geldt dat nog wel. Voor kinderen met hooikoorts is het belangrijk vooraf contact op te nemen met de school.

De maatregelen zijn voor iedereen heel vervelend. Maar vooral voor de leerlingen van groep 8 die op een bijzondere manier afscheid moeten nemen van school. Hun kamp ging niet door. Daarom was er deze week een aangepast programma. Ze zijn veel buiten en in het bos geweest. Gisteren hebben ze als groep in de bioscoop gezeten en vannacht slapen alle leerlingen van groep 8 een nacht op school! Spannend. 
Op deze manier hopen we de kinderen toch nog een onvergetelijk afscheid te bieden.
De musical wordt op school opgevoerd. Dat gaan de leerlingen twee keer achter elkaar doen, zodat alle ouders erbij kunnen zijn. En op 14 juli zwaaien we de leerlingen uit.

Cito

Er zijn vragen gesteld over het laten maken van de Cito-toetsen. Als school zijn we heel benieuwd naar de ontwikkeling van de leerlingen. Zijn er grote verschillen te zien? Ontdekken we hiaten die we het komende schooljaar kunnen oppakken? Wat betekent dat voor het onderwijs van volgend jaar?
Dat zijn vragen waar we met elkaar naar willen kijken. Iedereen zal begrijpen dat deze resultaten in een bijzondere periode zijn behaald en dus met andere ogen moeten worden bekeken. Maar het kan ons waardevolle informatie opleveren.

Rapporten

Op 6 juli worden de rapporten uitgedeeld. Als de leerkracht het nodig acht, kan de leerkracht contact opnemen om over de resultaten te praten. Ook als ouder kun je de behoefte hebben er met de leerkracht over te praten. Geef dat dan aan per mail (Social Schools) aan de leerkracht. Deze gesprekken zullen telefonisch plaatsvinden.  

Juf Esmee

Gisteren is juf Esmee geslaagd voor haar praktijkdeel van de PABO. Op 6 juli zal zij helemaal klaar zijn. Gefeliciteerd Esmee! We hebben er dan weer een goede juf bij. Helaas is er nog teveel onduidelijk over de groepsindeling voor volgend jaar. Dus deze kan ik nog niet met jullie delen. Maar het is al wel duidelijk dat juf Esmee volgend jaar bij ons op school komt werken. Daar zijn we heel erg blij mee!

Avondvierdaagse

Helaas gaat de avondvierdaagse in Oegstgeest dit jaar niet door. We kregen dit bericht:
Helaas hebben we besloten om de avondvierdaagse niet door te laten gaan. Er zijn nog teveel onzekerheden (zoveel mensen op Boerhaaveplein) om de huidige vorm door te laten gaan. Helaas is er te weinig organisatie kracht om alles op een heel andere manier te organiseren. Hopelijk kunnen we volgend jaar (2021) alsnog onze 25ste avondvierdaagse lopen.


Print