USG 325

Agenda
14 januari  Groepen 1/2 naar Kunstmenu
14 januari MR/OR
19 januari Haaswijk Kindertheater
21 januari Ouderavond Beginnen aan de basis Zie hieronder)
22 januari Voorleesontbijt
29 januari Kleutergroepen naturalis
30 januari Groep 5a MEC les Uilenballen
6 februari Groep 6/7a MEC les Uilenballen
11-13 februari Cito-Eind  groep 8
14 februari Studiedag: alle kinderen vrij
15 t/m 23 februari Voorjaarsvakantie

Juf Titia

Juf Titia laat iedereen groeten en bedankt voor alle goede wensen. De medicijnen doen hun werk en gaan hopelijk voor een goede resultaat zorgen. Wel is Titia nog  snel vermoeid. We houden de moed erin!

Kunstmenu groepen 1/2

Op dinsdag 14 januari gaan de kleutergroepen naar de Spiegelzaal van de Leo Kannerschool voor een uitvoering in het kader van het Kunstmenu. De kinderen zijn om 12.10 uur pas weer terug.

Reservekleding

De kleuterleidsters kunnen nog heel goed wat reservekleding (vooral lange broeken) gebruiken.
Info bij de leerkrachten van de groepen 1/2.

Inschrijven op de scholen voor voortgezet onderwijs

Deze weken beginnen de scholen voor voortgezet onderwijs met de eerste open dagen. Als u besluit uw kind in te schrijven op een bepaalde school heeft u het definitieve adviesblad nodig. Sommige scholen voor voortgezet onderwijs vragen daar nu al om. Dit klopt niet, omdat op het definitief adviesblad de Citoscore moet worden vermeld en die is nog niet eens afgenomen. Dit blad uit "Onderwijs Transparant" krijgt u zo snel mogelijk na het bekend worden en verwerken van de Citoscores. Er is dan nog tijd genoeg om in te schrijven.

Beginnen aan de basis

Dinsdag 21-01-2014
19:30 – 22:00 uur
voor ouders van groep 1 t/m 8

De basis voor lichamelijke en relationele ontwikkeling wordt gelegd als baby’s geboren worden. Via aanraking kan een kind zich hechten aan zijn ouders. Als een kind opgroeit ervaart een kind hoe zijn/ haar lijf eruit ziet en ontwikkelt. Ook leert het hoe lichaamsdelen heten en dat jongens en meisjes verschillen. In een volgende fase van ontwikkeling leert het kind samen met anderen te spelen, vriendschappen maken en het leert gevoelens te begrijpen. Als kinderen in de puberteit komen worden gevoelens sterker. Een kind krijgt vragen over verliefdheid, zoenen,vrijen, ziektes en voortplanting. Het onderwerp neemt daardoor een steeds grotere plek in bij het kind én in zijn omgeving. Onze school vindt het belangrijk dat kinderen actief leren over lichamelijke en relationele ontwikkeling op een manier die bij hun leeftijd en belevingswereld past. Door les te geven over de genoemde onderwerpen leren kinderen geleidelijk over hun lijf, groeien, gevoelens en relaties. Hierdoor worden ze weerbaarder en wordt ook tegenwicht geboden aan beelden, verhalen en ontwikkelingen die zich in onze maatschappij afspelen. Graag willen we u als ouder of opvoeder bij het onderwerp betrekken door u uit te nodigen voor deze ouderavond. De avond wordt verzorgd door een medewerker van GGD HM. Bij deze avond zullen ook leerkrachten aanwezig zijn. Er wordt verteld over de lichamelijke, relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar dus ouders van groep 1 tot en met groep 8 zijn van harte welkom! Ook wordt besproken hoe lichamelijke en relationele ontwikkeling aan de orde kan komen op de basisschool. U kunt van gedachten wisselen met andere ouders en kennismaken met het onderwerp via interactieve werkvormen. Tijdens de avond (of achteraf) kunt u vragen stellen over het onderwerp. Wij stellen uw aanwezigheid tijdens deze ouderavond zeer op prijs. Onderaan dit artikel vindt u de gegevens die u nodig heeft om via de mail tot 16 januari te kunnen aanmelden via email via: directie@daltonschooloegstgeest.nl    

Aanmelden voor Ouderavond ‘Beginnen aan de basis’     
Naam zoon en/of dochter:                                                
Groep:  
Naam ouder(s):  
Aantal personen voor ouderavond ‘Beginnen aan de basis’: 

Buurtvereniging Haaswijk en De Morsebel presenteert:

Minimusical De kleine Prins door Theater Van Santen
De Kleine Prins woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet - nou ja, je weet maar nooit! Hij is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet.
Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten, komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen. Hij ontmoet o.a. een Koningin, een IJdeltuit, een Timmerman, een Muzikant, een Zakenman en een Lampopsteker.
Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een Vliegenier ontmoet die met motorpech is geland. De Vliegenier heeft nog maar voor een aantal dagen water en moet in die tijd zijn vliegtuig weer aan de praat krijgen....  De Kleine Prins gaat hem helpen en beleeft meer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden....

Informatie
Familievoorstelling 6-12 jaar
Zondag 19 januari, 15.00 uur
Locatie: Daltonschool Oegstgeest ( Jan Wolkerslaan 18 2343 BK Oegstgeest )
Leden van de buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel gratis toegang
Niet-leden € 5,=
Duur: 60 minuten
Buurtvereniging: www.bvhm.nl