Nieuws
Activiteiten

Uit de School Geklapt 331

Agenda

14 mei Uitreiking verkeersdiploma's aan groep 7
20 mei Schoolfotograaf
22 mei Dans in school (continurooster, om 13.45 uur voorstelling: zie hier beneden)
26 mei MR/OR
29/30 mei Hemelvaarts vrij
7 t/m 15 juni Pinkstervakantie
20 juni Bedankaktiviteit
30 juni Kamp groep 8

Geen Zomerfeest

Het Zomerfeest van de Oudervereniging gaat niet door. 

Gymmeester

Wegens droeve familieomstandigheden is onze gymleerkracht, Rick Kramer, de komende weken niet op school. Hij wordt vervangen door mej. Nynke Kuiper. We wensen Rick allemaal heel veel sterkte!

Bravo!

Alle kinderen van groep 7 zijn geslaagd voor het verkeersexamen. Van harte gefeliciteerd!

Dansdag

Op 22 mei as., als we allemaal gaan stemmen voor het Europees parlement, gaan wij met de kinderen de hele dag dansen. Onder leiding van dansgroep Dans in School, bereiden we een voorstelling voor die we in de middag gaan uitvoeren VOOR ALLE OUDERS om 13.45 uur. Belangrijk om te weten is dat we om 8.45 uur starten, we de hele dag doorgaan, dus alle kinderen lunchen op school en we om 15.00 uur weer klaar zijn.
U bent dus van harte uitgenodigd om 13.45 uur in de grote gymzaal.

Tussendoortjes en traktatiebeleid

Ongeveer 2 jaar geleden startten we met ons nieuwe beleid. U kreeg toen onderstaande informatie. Deze informatie blijft actueel.

Gezond eetgedrag van kinderen legt een basis voor een gezonde leefstijl.
Als school willen wij daar graag aan bijdragen. Daarom hebben wij een nieuw tussendoortje- en traktatiebeleid gemaakt.

Tussendoortjes
Op drie dagen per week eten alle kinderen fruit of groente als tussendoortje!! Dat doen we op dinsdag, woensdag en donderdag. Op de andere twee dagen is de keuze vrij, mits het geen snoep is!

Traktaties:
Jarige kinderen willen hun klas en de juf of meester trakteren! Bij trakteren wordt vaak snel aan een zakje chips, chocola of koekjes gedacht. Maar trakteren kan ook op een verantwoorde en lekkere manier. Van fruit en groente zijn traktaties te maken die niet alleen lekker smaken, maar die er ook erg leuk uitzien!
Er is een site www.gezondtrakteren.nl waar heel veel “gezonde” traktaties opstaan, daar kunt u ook zien dat er best een klein snoepje bij mag zitten.
Ook op de site: http://fitfoodfunfactor.lidl.nl staan leuke traktaties.
Als u een traktatie van deze sites afhaalt, zijn wij helemaal blij. Deze vindt u ook via de Yurls-site van onze school. Let er ook op dat de traktatie niet te groot is. Verder blijft plakkerig snoep lang op de tanden zitten, dat is slecht voor het gebit. De leerkrachten krijgen dezelfde traktatie als de kinderen!
De traktatie wordt uitgedeeld net voor het tussendoortje, dan kunnen de kinderen zelf aangeven als ze voldoende hebben en is het voor het gebit ook beter!
Wij hopen dat u ook enthousiast bent over het verantwoorde beleid, tenslotte willen we allemaal dat onze kinderen gezond opgroeien. Samen kunnen we daar voor zorgen.
Voor meer informatie over gezonde tussendoortjes of traktaties, kunt u op de website van het Voedingscentrum kijken (www.voedingscentrum.nl). Ook via de Yurls-site

Print