Het Lab

Op Daltonschool Oegstgeest hebben we ons eigen Lab, een maak- en ontdeklokaal waar de leerlingen van groep 3 t/m 8 en onze leerlingen van de Internationale Taal Klas elke week les krijgen van Meester Brett. 

De leerlingen beginnen met het behalen van twee diploma’s: één voor het omgaan met alle materialen en één voor het opruimen. In het Lab leren leerlingen van alles over natuur en duurzaamheid. Ze leren dat je heel veel zelf kan maken, wat recyclen en upcyclen betekent en ze zetten hun verbeeldingskracht, probleemoplossend vermogen en handigheid in. 

Het Lab heeft vier onderdelen: een maakkast met allerlei materialen die we op school zelf verzamelen en aanvullen met alle bijbehorende gereedschap, een ontwerpkast met alles om van een idee snel een prototype te kunnen maken, een mobiele presentatiekast met een green screen en een Go Pro en de glazen wand is onze eigen kwekerij met Growwizzkids en Dino-Lites om alles uit de natuur onder de microscoop te kunnen leggen en verder te onderzoeken. 

Het Lab is ontwikkeld en op maat gemaakt voor onze school door Meester Brett Bonkerk en Makr Mike van der Geyn. Veel komt regelrecht uit de 3D printer, zoals bv de greepjes van alle kasten en de houders van de Dino-Lites. Want een handmicroscoop is heel fijn, maar met name de jonge kinderen hebben nog niet een voldoende vaste grip voor zo’n instrument. Natuurlijk is makerfilosoof Astrid Poot een van onze inspiratiebronnen, net zoals Technolab waarmee we nauw samenwerken.
 

Lees hier het interview met Makr Mike en Meester Brett

Bouwstoffenkaart