Esmee van Marwijk - Leerkracht groep 6 en gymnastiek

'Ik houd van het daltononderwijs. Kinderen leren er zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken.'

Esmee van Marwijk
Leerkracht groep 6 en Gymnastiek

Al op de basisschool wist Esmee dat ze ‘later’ met kinderen wilde werken. “De band met kinderen was altijd al iets wat ik leuk vond. Ik twijfelde op de middelbare school tussen het worden van leerkracht op een basisschool of werken in een animatieteam op een vakantiepark. Uiteindelijk werd het juf. Het opbouwen van een relatie met de leerlingen en hen op de toekomst voorbereiden, zijn belangrijk punten waarom ik in het onderwijs wilde werken. Na mijn middelbare school ben ik direct naar de pabo gegaan. Uiteindelijk stond ik op mijn twintigste al voor de klas.”
Esmee gaat elke dag met plezier naar haar werk. “Ik houd van het daltononderwijs. Kinderen leren er zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken. Daarnaast is de relatie tussen de leerlingen en leerkracht ook erg krachtig in het daltononderwijs.”
Lesgeven op Daltonschool Oegstgeest is een feestje: “Ik kan erg genieten van de warme sfeer in zowel het gebouw als tussen leerlingen en leerkrachten.”

De wereld / een les

"Ik heb altijd hard gewerkt voor wat ik wil bereiken. Dat wil ik ook meegeven aan de kinderen.”

Een verrassend verhaal

"Al sinds mijn elfde speel ik tafeltennis, en ik train nu vier keer in de week. Daarnaast geef ik ook training aan de jeugd en senioren. In 2021 ben ik bij het Nederlands kampioenschap tafeltennis zelfs kampioen in het dubbelspel geworden.”
 

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan