Gerry Reeuwijk - Leerkracht groep 1/2

'Op Daltonschool Oegstgeest voel ik mij heel erg welkom. Iedereen mag er zijn wie hij of zij is, en ieder persoon wordt gezien, zowel leerling als leerkracht.'

Gerry Reeuwijk
Leerkracht groep 1/2b

Gerry groeide op in Hillegom en twijfelde als kind of ze juf of jockey wilde worden. “Het leek mij te gek om de hele dag met paarden bezig te zijn.” Uiteindelijk is ze op haar veertigste alsnog de pabo gaan doen om haar andere jeugddroom, juf worden, waar te maken.
“Het mooie aan daltononderwijs vind ik dat het zich richt op de ontwikkelingsmogelijkheden van het individuele kind met behulp van de vijf kernwaarden: samenwerking, vrijheid en verantwoordelijkheid, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie. Waarden waar je de rest van je leven veel aan hebt.”

“Op Daltonschool Oegstgeest voel ik mij heel erg welkom. Iedereen mag er zijn wie hij of zij is, en ieder persoon wordt gezien, zowel leerling als leerkracht.”

De wereld / een les

“Een les die ik voor de rest van mijn leven meeneem leerde ik van een leerling met autisme. Hij noemde mij de allerliefste juf die hij ooit had gehad. Elk kind is uniek en mag gezien worden met of zonder ‘rugzakje’.”

Een verrassend verhaal

“Misschien verwacht niet iedereen het van mij, maar ik ben ooit samen met mijn zoon in een parachute-duosprong uit een vliegtuigje boven de Veluwe gesprongen. Het gaf een intense ervaring van vrijheid.”

 

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan