Joyce Pelder - Leerkracht groep 4 / Verkeerscoördinator / PR

'In ons team zitten leerkrachten die hart hebben voor daltononderwijs en door de verschillende specialisaties hebben we samen veel kwaliteiten.'

Joyce Pelder
Leerkracht groep 4 / Verkeerscoördinator / PR

Joyce is geboren en getogen in Leeuwarden, Friesland. “Als kind vond ik een heel aantal beroepen interessant, maar neigde eerder naar dokter of journalist dan naar leerkracht. Na de havo moest ik een hbo-opleiding kiezen. Omdat lesgeven mij ook wel leuk leek, ben ik de pabo gaan doen. Dat bleek een schot in de roos. Na de pabo heb ik nog een master ‘SEN’ (Special Educational Needs) gedaan om mij meer te specialiseren in leer- en gedragsproblematiek. Ook heb ik mijn gymbevoegdheid gehaald en de Dalton-opleiding gevolgd om allround inzetbaar te zijn.” Voordat ze naar Daltonschool Oegstgeest kwam, heeft Joyce zeven jaar ingevallen op allerlei basisscholen in de regio. “Al die ervaringen neem ik voor altijd mee. In die tijd heb ik veel inzichten over lesgeven opgedaan.”
Joyce houdt van het daltononderwijs. “Het mooie vind ik we kinderen snel zelfstandig maken, dat ze eigen verantwoordelijkheden krijgen en dat je kinderen het vertrouwen geeft dat ze ‘het’, met de juiste handvatten van de leerkracht, zelf kunnen. Hierdoor groeien kinderen heel snel en gaan ze met plezier naar school.”
“Daltonschool Oegstgeest is een gezellige kleine school met een mooie afspiegeling van de maatschappij qua etniciteit, gebruiken en geloven. Door de persoonlijke benadering kennen we vrijwel alle leerlingen persoonlijk. In ons team zitten leerkrachten die hart hebben voor daltononderwijs en door de verschillende specialisaties (gymnastiek, muziek, leer- en gedragsproblematiek) hebben we samen veel kwaliteiten. Deze benutten we ook door bij elkaar in de groep te kijken en les te geven. Onderwijs maak je samen en dat zie je in dit team zeker terug.”

De wereld / een les

In Friesland, waar Joyce vandaan komt, kijkt men vrij nuchter tegen de wereld aan. “In mijn familie hebben wij de slogan ‘willen is kunnen’. Dat heb ik altijd een mooie slogan gevonden en deze gebruik ik op school ook geregeld. Een ander motto dat bij mij past is ‘zeg wat je doet en doe wat je zegt’. Ik maak van mijn hart geen moordkuil en geef ik graag mijn eerlijke mening over zaken.”

Een verrassend verhaal

“Ik ben naar de andere kant van Nederland verhuisd voor de liefde, dat is niet iets wat veel Friezen doen. Al mijn vrienden en familie wonen nog steeds in Leeuwarden, maar ook hier voel ik mij thuis.”

 

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan