Jasper Bik - ouder Maurits en Emilie

"Mijn kinderen staan vol zelfvertrouwen voor een groep"

Jasper Bik
Programmamanager bij Siemens en ouder van Maurits en Emilie

Jasper Bik vindt het heerlijk praktisch dat de Daltonschool aan het eind van de straat staat waar hij met zijn jonge gezin woont.

“Toen we een school zochten, hoorde ik goede verhalen van een oude vriend van mij. Ik heb van tevoren veel aan hem gevraagd en was zelf bij de kennismaking met de school aangenaam verrast. Op de school is er alle ruimte voor creativiteit en leren de kinderen door allerlei activiteiten vol zelfvertrouwen voor een groep te staan.
Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat mijn kinderen volgens de Daltonmethode leren om zelfstandig hun taken te plannen.”

De diversiteit op de Daltonschool vindt Jasper ‘hartstikke leuk’. “Zelf kom ik ook van een heel gemengde langere school, daar heb ik veel van geleerd. Op de Daltonschool zie je dat bij alle feesten, bijvoorbeeld het zomerfeest en het kerstdiner mooi terug: Kinderen van allerlei verschillende achtergronden voelen elkaar haarfijn aan en begrijpen elkaar.”

De ouders zijn erg betrokken bij school. “Mijn vrouw is klassenmoeder en zelf ben ik penningmeester van de ouderraad. Het is mooi om te zien dat alle vrijwilligerstaken telkens snel vervuld zijn. Daardoor kunnen we op school leuke, extra dingen aanbieden.”

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan