Sarah Cleland - ouder van Ryan, Destiny, Ebony en Cherokee

‘Warme sfeer en grote betrokkenheid’

Sarah Cleland
Ouder van Ryan, Destiny, Ebony en Cherokee

Sarah Cleland brengt met veel plezier inmiddels haar vierde kind naar Daltonschool Oegstgeest. “Er zijn veel elementen waar ik erg enthousiast over ben. Zo ligt er op een goede manier nadruk op zelfredzaamheid, en het helpen van anderen. Daar hebben kinderen hun leven lang iets aan.”
Ze is blij dat iedereen welkom is op de school, en er aandacht is voor iedere leerling. “Als het even niet lekker loopt is er extra zorg, maar ook als het juist heel goed gaat, is er extra aandacht. Ik vind het mooi om te zien dat op de school kinderen van zoveel verschillende achtergronden te vinden zijn, en dat iedereen evenveel begeleiding krijgt.”

Ook de extra nadruk op vreemde talen noemt ze als positief. “Bij de kleuters zingen ze al Engelse liedjes, en later kunnen ze extra vakken als bijvoorbeeld Spaans kiezen.”
Daarnaast ziet ze met plezier dat de aandacht voor de natuur groter is geworden in de laatste jaren. “Ook de moestuin is erg leuk. Daar zijn ze veel mee bezig. Groenten en planten kweken van ‘niets naar iets’ maakt je als kind heel bewust van de natuur. Daarnaast doet de school er alles aan om kinderen gezond en milieubewust te laten leven.”

“De Daltonschool is een school die ik echt kan aanbevelen. Niet alleen vanwege de hoge Cito-scores die we elk jaar weer zien, maar vooral vanwege de warme sfeer en de betrokkenheid van ouders en leerkrachten. Het is een school waar je veel vrienden aan overhoudt.”

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan