Koen Ronteltap - oud leerling

‘De fijne sfeer die in de school hangt is mij altijd bijgebleven’

Koen Ronteltap
Oud leerling

De tijd op Daltonschool Oegstgeest is onvergetelijk voor mij. De fijne sfeer die in de school hangt is mij altijd bijgebleven. Ik heb hier erg veel dingen geleerd. Niet alleen basisvakken als Nederlands en rekenen, maar ook werken met de apparatuur van de school zoals licht en geluid, kleine programmeerbare robots en het efficiënt werken met een laptop.

Doordat elke leerling een laptop te leen krijgt vanaf een bepaalde groep wisten veel leerlingen al snel documenten en powerpoints in elkaar te zetten. Zelf had ik eerst wat moeite met leren in groep 4 door mijn ADHD, maar door medewerking van de school ben ik er goed uitgekomen en heb mij zelfs in groep 8 kunnen oriënteren op het Pre Gymnasium.

Door het Dalton systeem waarbij je zelfstandig leert werken word je goed voorbereid op het middelbaar onderwijs en er wordt gekeken naar welk niveau jij aan kan. Zo weet ik zelf dat leerlingen die het moeilijk hadden met bepaalde vakken daar extra hulp bij kregen en de leerlingen die daar net wat verder in waren kregen wat meer uitdagingen.

Doordat het een niet al te grote school is ontstonden er snel hechte banden tussen leraren en leerlingen en dat zorgde voor een fijne en veilige leeromgeving. Omdat ik mijn tijd hier zo goed heb ervaren ben ik veel blijven terugkomen als oud leerling en help nu regelmatig op de school met ICT, licht en geluid en meerdere activiteiten.

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan