Meiert Grootes - ouder van Emil en Lille

"Open leerkrachten, eigentijdse lessen en kleine klassen"

Meiert Grootes
Astrofysicus en ouder van Emil en Lille

Vader van drie, Meiert Grootes, voelde zich vanaf moment één zeer welkom op Daltonschool Oegstgeest. “Het warm-welkom-comité, samen met directeur Annette ter Haar heeft ons direct thuis doen voelen!”

Meiert is gepromoveerd in de astrofysica en samen met zijn vrouw, die lerares Engels en biologie is, is hij enthousiast over de methode DaVinci die de Daltonschool gebruikt voor wereldverkenning. Ook over de aandacht die er is voor de natuur is hij erg te spreken.

“Het mooie van het Daltononderwijs is onder andere dat de kinderen zelfstandig taken leren plannen en uitvoeren. Als ouders merk je dat op jonge leeftijd al bij je kinderen, en daar hebben zij hun hele leven veel aan.” Toen het gezin in Oegstgeest verhuisde en ‘over de brug’ ging wonen, bleef de Daltonschool favoriet.

Meiert is er blij mee dat er, ondanks de rare coronajaren, altijd genoeg contactmogelijkheden zijn op school. “Wij ervaren als ouders dat de school heel transparant werkt. En als je er behoefte aan hebt, is er altijd ruimte voor een gesprek.”

Met veel plezier ziet hij dat bij alle activiteiten veel ouders betrokken zijn. “Daardoor kunnen veel extra lessen en allerlei festiviteiten plaatsvinden.”

De familie Grootes voelt zich als expatgezin erg op zijn plek op de zeer diverse Daltonschool. “Ik vind het fijn dat de vriendengroepen van mijn kinderen zeer gemengd zijn. Verder zijn we erg blij met de open en vriendelijke leerkrachten, de eigentijdse lessen en de kleine klassen. Dat doet onze kinderen goed.”

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan