Saskia Treur - ouder van Bram, Lara en Daan

"Je ziet dat leerlingen gewend zijn elkaar altijd te helpen"

Saskia Treur
Radiotherapeutisch laborant en ouder van Bram, Lara en Daan

Toen Saskia Treur, moeder van vier kinderen, samen met haar man op zoek ging naar een goede basisschool voor haar kinderen sprong Daltonschool Oegstgeest positief naar voren. “Zelf heb ik ook op deze basisschool gezeten, en nog steeds heeft de school iets vertrouwds. Dat komt door de kleinschaligheid, van elk leerjaar is
er maar één klas, maar ook door de betrokkenheid van de leerkrachten.”

Inmiddels heeft ze al drie kinderen op de Daltonschool, die dagelijks met veel plezier naar school gaan. “Het is mooi om te zien dat onze kinderen leren om zelfstandig taken uit te voeren en te plannen’, vertelt de radiotherapeutisch laborante. “Dat sluit goed aan bij de vaardigheden die ze straks op de middelbare school nodig hebben.
Daarnaast zie je dat de leerlingen gewend zijn elkaar altijd te helpen, en samen projecten tot een goed einde te brengen. Ook dat hoort echt bij Daltononderwijs.”

Saskia voelt zich betrokken bij de school. “Dat gaat vanzelf. De lijnen zijn kort, en als we vragen hebben kunnen we die altijd kwijt. Ook in coronatijd was er altijd tijd om even te overleggen. Heel fijn.”

De kinderen van Saskia genieten van de mogelijkheden die de Daltonschool biedt aan ‘onderzoekend leren’. “Daar is de schooltuin een voorbeeld van, maar ook het vele knutselen, en de lessen van Technolab. Daar zie je de hand van directeur Annette ter Haar in. Zij heeft een frisse wind door de school doen waaien.”

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan