Nazanin Amini - ouder van Rezwan en Erfan

‘Iedereen is hier welkom’

Nazanin Amini
Ouder van Rezwan en Erfan

Sinds 2016 woont Nazanin Amini met haar gezin in Oegstgeest. Samen met haar man vluchtte ze uit Afghanistan, en liet daar alle familie en vrienden achter. In Oegstgeest vonden ze een nieuw thuis, en op de Daltonschool hebben ze de ontvangst als heel warm ervaren. Inmiddels maakt Nazanin deel uit van de ouderraad, en zet ook haar man, die bijna zijn hbo-opleiding verpleegkunde heeft afgerond, zich in waar hij kan.

“Wij zijn erg blij met de Daltonschool”, laat Nazanin weten. “Het is fijn dat het een openbare school is waar iedereen welkom is. Vanaf dag één zijn de juffen echt heel aardig en lief voor onze zoons geweest. Elke dag gaan de kinderen met plezier naar school. Inmiddels hebben zij, ook op taalgebied, geen enkele achterstand meer en voelen ze zich helemaal thuis. Wij zijn heel tevreden!”
Nazanin is bovendien erg enthousiasts over de verschillende projecten op de Daltonschool. “Kortgeleden is er een groot ‘wereldproject’ geweest waar iedereen over elkaars cultuur leerde en ze allemaal lekkere hapjes uit allerlei landen konden proeven. Geweldig.”

Ook over de lesmethoden is het Afghaanse ouderpaar erg te spreken. “De digitale lesmethode Snappet is ook heel fijn. Daarnaast is het mooi dat de leerkrachten altijd klaarstaan om extra uitleg te geven.”
Nazanin is blij met het vele contact met de andere ouders, ook omdat haar kinderen ‘overal en nergens’ spelen. “De Daltonschool heeft zeker een rol gespeeld in het feit dat we ons zo thuis voelen in Nederland. We doen met alles mee: 3 oktober, Sint en Kerst, zodat we heel snel ingeburgerd zijn. Daarnaast is het fijn dat dat er heel veel verschillende culturen op de Daltonschool aanwezig zijn. De hele wereld komt hier, en daar krijgen we positieve energie van!’

 

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan