Kimberley van den Berg - IB / OB coördinator / MT

'Het mooiste van Daltonschool Oegstgeest vind ik dat er een hele fijne sfeer is. Alle kinderen worden gezien en kennen wij bij naam. Dit maakt de schooldagen persoonlijk.'

Kimberley van den Berg
Intern begeleider / Onderbouw coördinator / MT

Kimberley van den Berg vervult de rol van Intern Begeleider onderbouw. Dit betekent dat ze de groepen 1 tot en met 4 onder haar hoede heeft. In eerdere jaren stond ze voor de kleuters van groep 1/2. 
De bevlogen juf groeide op in een klein dorp en wilde van jongs af aan al leerkracht worden. “Zorgen voor anderen zit in mijn DNA. Het was dan ook logisch dat ik de pabo ging doen.”
Ze is vaak onder de indruk van haar leerlingen. “Kinderen kunnen zoveel zelf en weten vaak heel goed wat zij willen. Daar sluit het daltononderwijs perfect bij aan. Het mooiste wat er is, is kinderen op een vloeiende manier zien groeien in verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.”
“Het mooiste van Daltonschool Oegstgeest vind ik dat er een hele fijne sfeer is. Alle kinderen worden gezien en kennen wij bij naam. Dit maakt de schooldagen persoonlijk.”

De wereld / een les

Dingen proberen en ondernemen, dat is waar Kimberley de kinderen toe wil aanmoedigen. “Fouten maken mag. Als je bang bent om fouten te maken of iets ‘niet perfect’ te doen, zet je jezelf niet meer aan tot nieuwe acties en kom je nergens. Dat is zo zonde. Als er iets misgaat is dat altijd te herstellen, en vaak kom je daar krachtiger uit.”
 

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan