Maaike de Bruyn - Leerkracht groep 3 en Daltoncoördinator

'Het mooiste aan daltononderwijs vind ik dat kinderen leren zelfstandig in het leven te staan, maar ook elkaars kwaliteiten te benutten. Zelfstandigheid is ook: hulp durven vragen aan een ander.'

Maaike de Bruyn
Leerkracht groep 3 en Daltoncoördinator

Maaike is geboren en getogen in Oegstgeest en heeft zelf ook op de Daltonschool gezeten, toen nog ‘de Springplank’.  “Vanaf jongs af aan heb ik gezegd kleuterjuf te willen worden. Mijn moeder was ook kleuterjuf en dit leek mij erg leuk. Ik ben zorgzaam en geniet van het enthousiasme van de jonge kinderen. Na de opleiding onderwijsassistente, ben ik direct doorgegaan met de PABO.” 
“Het mooiste aan daltononderwijs vind ik dat kinderen leren zelfstandig in het leven te staan, maar ook elkaars kwaliteiten te benutten. Zelfstandigheid is ook: hulp durven vragen aan een ander.”
Maaike geniet van haar baan en ‘haar’ school. “Ik ben erg blij met de warme sfeer die er in de school hangt.”

De wereld / een les

Haar liefde voor de natuur wil Maaike graag op de kinderen overbrengen. “Een aantal jaren terug ben ik begonnen met een nieuwe hobby, fotograferen. Samen met mijn camera zocht ik de natuur op in Nederland. Op dat moment ontdekte ik hoeveel de natuur kan doen met een mens. Het biedt ontzettend veel rust, maar ook avontuur. Je kunt zoeken naar dieren, sporen, planten enzovoort. Ik kan vele uren in de natuur rondlopen samen met mijn camera.”

Een verrassend verhaal

Naast juf is Maaike ook voetbaltrainer.

 

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan