Rini van Kampenhout - Leerkracht taalklas / Remedial Teacher

'Het mooiste aan Daltononderwijs vind ik het zien groeien van de zelfstandigheid van kinderen.'

Rini van Kampenhout
Leerkracht taalklas / Remedial Teacher

Rini is geboren in Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee), waar ze tot haar dertiende woonde. “Daarna heb ik door heel Nederland gezworven, en ben wel zestien keer verhuisd in mijn leven!”
Als kind was Rini, als ze niet zat te lezen, altijd aan het tekenen, knutselen of kleding aan het maken. “Daarom wilde ik naar de kunstacademie. Mijn moeder vond dat ik beter een ‘vak’ kon leren en daarom volgde ik de lerarenopleiding richting TeHaTex (tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen).”
Ze werkte als docent, maar besloot op 37-jarige leeftijd het middelbaar onderwijs de rug toe te keren. “Toen ben ik de pabo gaan doen. Eigenlijk ben ik dus een zij-instromer.”
Het mooiste aan daltononderwijs vindt Rini het zien groeien van de zelfstandigheid van kinderen. “Mijn eigen kinderen hebben ook op deze school gezeten en mijn dochter vertelt mij regelmatig dat ze nog steeds baat heeft van alles wat ze op de Daltonschool heeft geleerd. Vooral het plannen en zelf oplossingen bedenken zijn zaken waar ze nog altijd gebruik van maakt.”
“Ik werk met veel plezier op Daltonschool Oegstgeest. Het is een school die in beweging is, heeft een leuk team en een warme sfeer. Bovendien gaat de school er steeds mooier uitzien!”

De wereld / een les

“Toen ik 25 was ben ik zes weken lang door Israël en Turkije getrokken. Die reis deed me voor het eerst echt beseffen dat de wereld, met al z'n culturen en manieren van leven, zoveel groter is dan dat ene kleine plekje waar je toevallig geboren wordt.”

 

Geïnteresseerd?

meld uw kind aan